Hyppää sisältöön
kukkaloistoa_koskitiella_2.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Valtuusto on kunnan ylin päättävä elin. Kuntalain mukaan valtuusto vastaa kunnan toiminnasta ja taloudesta koko kuntayhteisön näkökulmasta. Valtuuston tulee siten huolehtia mm. strategisesta päätöksenteosta, koko kuntakonsernin tavoitteiden asettamisesta, toiminnan ja talouden tasapainosta.

Kunnan päätöksenteosta ja hallinnosta vastaavat valtuusto, kunnanhallitus, lautakunnat ja kunnan henkilöstö kuntalain ja hallintosäännön mukaisesti.

Juupajoen kunnan toiminta-ajatus sekä toiminnalliset ja taloudelliset tavoitteet asetetaan kuntastrategiassa, taloussuunnitelmassa ja talousarviossa.

Kunnan toiminnot jaetaan vastuualueisiin ja nämä tulosalueisiin, jotka muodostavat talousarvion perusrakenteen. Tulosalueet jaetaan tarpeen mukaan vielä tulosyksiköihin.

Tulosalueen ylintä päätösvaltaa käyttää sen vastuualueen lautakunta, jonka alaisuuteen tulosalue kuuluu tai kunnanhallitus, mikäli tulosalue tai toiminta ei kuulu minkään lautakunnan vastuualueeseen. Kunnan henkilöstöpolitiikkaa koskevat periaatepäätökset tekee kunnanhallitus ja yksittäistä työntekijää koskevat päätökset lähin esimies.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00