Siirry sisältöön

Kulttuurihyvinvointi

Kulttuurihyvinvoinnilla tarkoitetaan ihmisen yksilöllistä tai yhteisöllisesti jaettua kokemusta siitä, että kulttuuri, taiteet ja luova toiminta lisäävät hyvinvointia tai ovat yhteydessä siihen.

Tasolla kaksi kirjaa, joista ensimmäinen on suljettu ja toinen avoinna niin, että sen keskimmäisistä sivuista on muodostettu taivuttamalla sydänkuvio.

Kaikki taide- ja kulttuuritoiminta voi edistää hyvinvointia ja terveyttä. Laajasti ajateltuna mikä tahansa kulttuuripalvelu, jolle on asetettu hyvinvoinnin ja terveyden edistämisen tavoitteita kuten osallisuus, aktiivisuus tai merkityksellisyyden kokemus, voidaan nähdä kulttuurihyvinvointipalveluna.

Palvelut voivat esimerkiksi lisätä toimintakykyä, elämänhallinnan tunnetta ja koettua terveyttä ja hyvinvointia, ehkäistä yksinäisyyttä ja sosiaalista eriytymistä, lisätä osallisuutta ja kykyä itseilmaisuun,
parantaa työhyvinvointia tai tukea mielenterveyttä.

Pirkanmaalle laadittu alueellinen kulttuurihyvinvointisuunnitelma valottaa erinomaisesti hyvinvoinnin edistämistä kulttuurin avulla.

Kulttuurista hyvinvointia ja iloa Juupajoella

Juupajoella on tarjolla monipuolista kulttuuria, taiteita ja erilaista luovaa toimintaa, jotka lisäävät asukkaiden hyvinvointia ja tuottavat iloa arkeen.

Juupajoen kunnan Kulttuuripalvelut

Juupajoen kunnan kulttuuripalvelut järjestää konsertteja, teatteriesityksiä ja retkiä lähialueiden kulttuuritapahtumiin sekä kehittää kunnan taidekasvatustoimintaa yhdessä muiden toimijoiden kanssa.

Kirjasto

Juupajoen kunnankirjasto on Pirkanmaan pienin yleinen kirjasto. Kirjasto sijaitsee samassa vapaa-​aikatalon kiinteistössä nuokkarin kanssa. Asiakaspalveluaikojen lisäksi pääset käyttämään palveluitamme myös omatoimikirjaston aukioloaikoina. Kirjastosta voit lainata myös liikuntavälineitä.

Museot, kirkot ja kulttuurikohteet

Juupajoen kulttuurikohteet tarjoavat kulttuuriystävälle runsaasti koettavaa ja nähtävää. Juupajoen museoiden näyttelyt ja yksityiset galleriat tuovat vaihtuvaa kulttuurisisältöä mielenkiintoisiin miljöihin.

Nuorisotilat ja tapahtumat

Juupajoen kunnalla on on nuorisotilat vapaa-​aikatalolla (Vapiksen nuokkari) sekä koulukeskuksella (Hupari). Molemmilla tiloilla nuorille tarjotaan tilat kokoontua sekä toimia heistä itsestään lähtevistä ideoista käsin. Nuorisopalvelut järjestää monipuolista toimintaa ja tapahtumia nuorille läpi vuoden.

OSKO (kansalaisopisto)

OSKO:n kursseille kokoontuu melkoinen joukko innokkaita harrastajia viikoittain! Ohjelmassa on lukuisia kursseja lukuvuosittain tuomaan arkeesi iloa ja inspiraatiota. OSKOssa voit oppia uutta, kerrata vanhaa ja löytää samalla joukon uusia ystäviä!

Merikanto-opisto

Merikanto-​opisto antaa korkeatasoista opetusta sävel-​ ja tanssitaiteessa. Juupajoella koulukeskuksen tiloissa toimii yksi Merikanto-​opiston toimipisteistä. Uudeksi oppilaaksi Merikanto-​opistoon voi hakea toukokuun alussa. Merikanto-​opisto järjestää säännöllisesti myös oppilaskonsertteja Juupajoella ja lähiseuduilla.

Yhdistys- ja järjestötoiminta

Kansalaisjärjestöillä on tärkeä rooli hyvinvoinnin ja terveyden edistämisessä. Järjestöt työskentelevät lähellä kansalaisen arkea. Järjestötoiminnassa ihmisillä on mahdollisuus osallistua yhteiskunnan toimintaan ja erilaisiin harrastuksiin.

Vapiksen Kino

Juupajoen kunnan kulttuuripalvelut näyttävät erilaisia dokumenttielokuvia, elämänkerrallisia elokuvia sekä lastenelokuvia Juupajoen vapaa-​aikatalolla, mini-​elokuvateatterissa, Vapiksen Kinossa. Elokuvanautinnon lisäksi on varattu aikaa myös yhteiseen keskusteluun elokuvan jälkeen.

Visit Juupajoki

Visit Juupajoki toivottaa matkailijan tervetulleeksi. Juupajoki on kiinnostava matkailukohde, jossa yhdenkin päivän aikana voit tutustua moniin mielenkiintoisiin kulttuuri-​ ja luontokohteisiin.

Tapahtumakalenteri

Juupajoella järjestetään suuri määrä tapahtumia pitkin vuotta. Juupajoen kunnan lisäksi alueella toimii aktiivisia, tapahtumia järjestäviä kyläyhdistyksiä ja järjestäjäyhteisöjä, joiden tapahtumat löytyvät yhteisestä tapahtumakalenterista.