Siirry sisältöön

Näyttelyt ja museot

Juupajoen kulttuurikohteet tarjoavat kulttuuriystävälle runsaasti koettavaa ja nähtävää. Juupajoen museoiden näyttelyt ja yksityiset galleriat tuovat vaihtuvaa kulttuurisisältöä mielenkiintoisiin miljöihin.

Juupajoella on kokoonsa nähden merkittävä määrä taidenäyttelyitä. Molemmissa kuntamme museoissa eli yhdistysvoimin ylläpidetyissä Kallenaution kestikievarimuseossa ja Koskenjalan kenkämuseossa on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä.

Viime vuosina merkittävän lisän paikkakunnan taidenäyttelytarjontaan on tuonut Walleniuksen Wapriikki, joka tuo näytteille useita kymmeniä taidenäyttelyitä vuosittain. Lisäksi taidenäyttelytarjontaa täydentävät yksityiset galleriat Ateljee Otavalo ja Wanha Leipomo. Kaikkiin taidenäyttelyihin on vapaa pääsy.

Juupajoella sijaitsee Koskenjalan kenkä-​ ja nahkamuseo sekä Kallenaution kestikievarimuseo. Museot ovat yhdistysvoimin ylläpidettyjä.

Juupajoella sijaitsee kaksi kaunista ja arkkitehtonisesti mielenkiintoista kirkkoa. Juupajoen Kopsamolla, entisellä kirkonkylällä sijaitseva kahdeksankulmainen Juupajoen kirkko sekä nykyisessä kuntakeskuksessa Korkeakoskella sijaitseva hirsinen Pikkukirkko.

Kulttuurikohteet on esitelty laajemmin Visit Juupajoki- sivustolla!