Siirry sisältöön

Taidenäyttelyt

Juupajoella on paikkakunnan kokoon nähden merkittävä määrä laadukkaita taidenäyttelyitä. Molemmissa kuntamme museoissa eli Kallenaution kestikievarimuseossa ja Koskenjalan kenkämuseossa on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä. Näiden lisäksi Walleniuksen Wapriikki asettaa vuosittain näytteille useita kymmeniä korkeatasoisia taidenäyttelyitä. Juupajoella sijaitsevan Hyytiälän metsäaseman Periferia puolestaan on monitaiteinen, pysyvä taidenäyttely metsäasemalla ja sen ympäristössä.

Nuori näyttelyvieras Kallenaution Laurientuvan taidenäyttelyssä.

Tervetuloa kulttuurikierrokselle Juupajoelle. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy. Ajantasaisimman tiedon paikkojen aukiolosta ja kulloinkin esillä olevista näyttelyistä saat suoraan järjestäjältä. Päivitämme näyttelytietoja saamillamme tiedoilla myös täällä kunnan verkkosivuilla tapahtumakalenterissa.

Galleria WW Walleniuksen Wapriikissa

Walleniuksen Wapriikki eli entinen Korkeakosken kenkätehdas.

Walleniuksen Wapriikissa, entisessä Korkeakosken kenkätehtaassa on tarjolla monia taide- ja kulttuurinautintoja. Monipuolisia vaihtuvia taidenäyttelyitä on historiallisen rakennuksen kahdessa eri kerroksessa. Galleria WW:n lisäksi vierailijoita palvelevat tee- ja kahvihuone Singer sekä herkkukauppa- ja putiikki Lafka.

Katso ajantasaisin tieto aukioloajoista, taidenäyttelyiden tarkemmat tiedot sekä tietoja monipuolisista tapahtumista ja konserteista: www.walleniuksenwapriikki.fi(siirryt toiseen palveluun)

Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, 35500 Korkeakoski
Tiedustelut: 040 515 3362
info@walleniuksenwapriikki.fi
www.walleniuksenwapriikki.fi(siirryt toiseen palveluun)


Laurientuvan vaihtuvat taidenäyttelyt Kallenaution kestikievarimuseolla

Kallenaution kestikievarimuseolla on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä. Taidenäyttelyt sijaitsevat kievarimuseon pihapiirissä olevassa Laurientuvan rakennuksessa. Samassa rakennuksessa on myös käsityömyymälä, jossa myynnissä ihastuttavia käsitöitä, tuliaisia, vaatteita ja taide-esineitä. Lisäksi Kallenautiossa vieraita palvelee kahvio, jossa tarjolla myös herkullista keittolounasta.

Kesällä 2024 Kallenaution kestikievarimuseo on avoinna 25.5.-25.8. välisenä aikana joka päivä klo 11-18. Poikkeuksena juhannusaaton aukioloaika klo 11-15.

Kallenaution kestikievarimuseo
Kallenautiontie 327, 35500 Korkeakoski
www.kallenautio.com(siirryt toiseen palveluun)

Tiedustelut/kahvila: 0405178043
Tiedustelut/museokierrokset ja opastukset: 0407518779 tai 0405274688


Koskenjalan Galleria Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseolla

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseolla sijaitsevassa Galleria Koskenjalassa on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä. Museolla on myös kahvio sekä käsityömyymälä, jossa on myynnissä paikallisten taitajien käsitöitä. Esillä on myös mielenkiintoinen Vuoden kengät -näyttely.

Kesällä 2024 Koskenjalan kenkämuseo, taidegalleria ja kahvio on avoinna 25.5.-25.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18. Suljettu juhannusaattona.

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo
Koskitie 45, 35500 Korkeakoski
www.koskenjalka.com(siirryt toiseen palveluun)
koskenjalan@gmail.com
Tiedustelut: 0504015792 tai 0442141166


Periferia – Metsätaiteellinen asema

Periferia – Metsätaiteellinen asema on kokoelma taideteoksia Helsingin yliopiston metsäasemalla Hyytiälässä, Juupajoella. Hyytiälän metsäasemalla on vahvat perinteet metsänhoidossa ja tieteellisessä ympäristöntutkimuksessa. Näyttelyn teokset sijoittuvat aseman rakennuksiin ja sen ympärillä oleviin metsiin ja suolle. Sen on kuratoinut Ulla Taipale.

Luonnon ja taiteen yhdistelmän elämyksellisyyden lisäksi monitaiteinen näyttelykokonaisuus luo ymmärrystä siitä, missä ja miten ilmastoon ja metsiin liittyvää tutkimusta tehdään. Se auttaa hahmottamaan tieteellisen ja taiteellisen työn pitkäjänteistä ja tutkimuksellista luonnetta kulissien takana. Kesäkuussa 2023 avatun pysyvän näyttelyn päärahoittaja on Alfred Kordelinin säätiö, joka myönsi aloitteelle ”Suuret kulttuurihankkeet” -rahoituksen (siirryt toiseen palveluun)vuonna 2021.

Näyttely on avoinna joka päivä lumettomaan aikaan. Osa teoksista sijaitsee metsäaseman rakennuksissa ja on nähtävillä niiden aukioloaikojen puitteissa.

Hyytiälän metsäasema
Hyytiäläntie 124
35500 Korkeakoski


Ateljee Otavalon avoimet ovet

Taiteilija Arja Toivosen yksityisgalleriassa esillä maalauksia Etelä-Amerikasta.

Avoinna 5.7.- 28.7.2024 välisenä aikana perjantaista sunnuntaihin klo 13-18. Muina aikoina vain ajanvarauksella.  Vapaa pääsy.

Ateljee Otavalo
Rantatie 3, Korkeakoski
Tiedustelut puhelimitse: 0445280446

Samassa pihapiirissä on heinäkuussa päivittäin avoinna myös Amorinrannan (siirryt toiseen palveluun)kesäkahvila.


Wanhan Leipomon kesägalleria

Avoinna 5.7.-4.8.2024 välisenä aikana perjantaista sunnuntaihin klo 12-18. Vapaa pääsy.
Kesägallerian yhteydessä myös kirpputori.

Galleria Wanha Leipomo
Sukkavartaantie 2, 35500 Korkeakoski.


Amorinrannan kesäkahvilan taidenäyttely 2024

Naivistitaiteilija Jeroma Tabellin tauluja esillä Amorinrannassa kesäkahvilan aukioloaikana 1.7.-31.7.2024 päivittäin klo 11-18. Elämäniloa, huumoria ja hyvää mieltä tauluihin vangittuina. Vapaa pääsy.

Amorinranta
Rantatie 3, 35500 Korkeakoski
www.amorinranta.fi(siirryt toiseen palveluun)
Tiedustelut: 0445647111


Juupajoen kunnankirjaston näyttelyt

Myös Juupajoen kirjastolla on esillä vaihtuvia näyttelyitä, esimerkiksi taide-, valokuva- ja käsityönäyttelyitä. Näistä ilmoitetaan kunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa.