Siirry sisältöön

Taidenäyttelyt

Juupajoella on paikkakunnan kokoon nähden merkittävä määrä laadukkaita taidenäyttelyitä. Molemmissa kuntamme museoissa eli Kallenaution kestikievarimuseossa ja Koskenjalan kenkämuseossa on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä. Viime vuosina merkittävän lisän paikkakunnan taidenäyttelytarjontaan on tuonut Walleniuksen Wapriikki, joka tuo näytteille useita kymmeniä korkeatasoisia taidenäyttelyitä vuosittain. Lisäksi taidenäyttelytarjontaa täydentävät yksityiset galleriat.

Nuori näyttelyvieras Kallenaution Laurientuvan taidenäyttelyssä.

Tervetuloa kulttuurikierrokselle Juupajoelle. Kaikkiin näyttelyihin on vapaa pääsy. Ajantasaisimman tiedon paikkojen aukiolosta ja kulloinkin esillä olevista näyttelyistä saat suoraan järjestäjältä. Päivitämme näyttelytietoja saamillamme tiedoilla myös täällä kunnan verkkosivuilla tapahtumakalenterissa.

Galleria WW Walleniuksen Wapriikissa

Walleniuksen Wapriikki eli entinen Korkeakosken kenkätehdas.

Walleniuksen Wapriikissa, entisessä Korkeakosken kenkätehtaassa on tarjolla monia taide- ja kulttuurinautintoja. Monipuolisia vaihtuvia taidenäyttelyitä on historiallisen rakennuksen kahdessa eri kerroksessa. Galleria WW:n lisäksi vierailijoita palvelevat tee- ja kahvihuone Singer sekä herkkukauppa- ja putiikki Lafka.

Katso ajantasaisin tieto vuoden 2023 aukioloajoista www.walleniuksenwapriikki.fi(siirryt toiseen palveluun)

Walleniuksen Wapriikki
Walleniuksenkatu 2, 35500 Korkeakoski
Tiedustelut: 040 515 3362
info@walleniuksenwapriikki.fi
www.walleniuksenwapriikki.fi(siirryt toiseen palveluun)


Laurientuvan vaihtuvat taidenäyttelyt Kallenaution kestikievarimuseolla

Kallenaution kestikievarimuseolla on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä. Taidenäyttelyt sijaitsevat kievarimuseon pihapiirissä olevassa Laurientuvan rakennuksessa. Samassa rakennuksessa on myös käsityömyymälä, jossa myynnissä ihastuttavia käsitöitä, tuliaisia, vaatteita ja taide-esineitä. Lisäksi Kallenautiossa vieraita palvelee kahvio, jossa tarjolla myös herkullista keittolounasta.

Kesällä 2023 Kallenaution kestikievarimuseo on avoinna 20.5.-20.8. välisenä aikana joka päivä klo 11-18. Poikkeuksena juhannusaaton aukioloaika klo 11-15.

Kallenaution kestikievarimuseo
Kallenautiontie 327, 35500 Korkeakoski
www.kallenautio.com(siirryt toiseen palveluun)

Tiedustelut/kahvila: 0405178043
Tiedustelut/käsityömyymälä: 0449853690 tai info@sannari.fi
Tiedustelut/museokierrokset ja opastukset: 0407518779 tai 0405274688


Koskenjalan Galleria Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseolla

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseolla sijaitsevassa Galleria Koskenjalassa on kesäisin vaihtuvia taidenäyttelyitä. Museolla on myös kahvio sekä käsityömyymälä, jossa on myynnissä paikallisten taitajien käsitöitä. Esillä on myös mielenkiintoinen Vuoden kengät -näyttely.

Kesällä 2023 Koskenjalan kenkämuseo, taidegalleria ja kahvio on avoinna 20.5.-20.8. keskiviikosta sunnuntaihin klo 11-18. Suljettu juhannusaattona.

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo
Koskitie 45, 35500 Korkeakoski
www.koskenjalka.com(siirryt toiseen palveluun)
koskenjalan@gmail.com
Tiedustelut: 0504015792 tai 0442141166


Helsingin yliopiston metsäasemalla Hyytiälässä on esillä monipuolista taidetta

Hyytiälän metsäasemalla alkoi vuonna 2012 taidetta ja tiedettä yhdistävä Ilmastopyörre(siirryt toiseen palveluun)-taideohjelma. Asemalla syntynyt taidekokoelma avataan suuremmalle yleisölle kesällä 2023 näyttelyssä, joka toteutetaan Alfred Kordelinin säätiön myöntämän Suuret kulttuurihankkeet(siirryt toiseen palveluun) –apurahan avulla. Säätiön tuella toteutetaan liikemies Alfred Kordelinin (1868-1917) viimeistä tahtoa tukea suomalaista kulttuuria: tiedettä ja taidetta. Ilmastopyörre-ohjelmaa ovat tukeneet myös Koneen Säätiö ja Ilmakehätieteiden keskus INAR.

Asemalle toteutettavat teokset ovat monitaiteisia: ääni- ja ympäristötaidetta, installaatioita, tekstiilitaidetta, valokuvia ja veistoksia. Teokset luonnossa ravistelevat näkemään tutun metsäympäristön uudella tavalla: ne herättävät kysymyksiä ja tunteita sekä katalysoivat ajattelua. Osa teoksista sijoittuu metsäaseman uuteen päärakennukseen(siirryt toiseen palveluun) ja historiallisiin hirsirakennuksiin. Yleisö löytää taiteen metsäaseman ympäristöstä näyttelyn yhteydessä julkaistavan kartan avulla.

Hyytiälän metsäasema
Hyytiäläntie 124
35500 Korkeakoski


Ateljee Otavalon avoimet ovet

Taiteilija Arja Toivosen yksityisgalleriassa esillä maalauksia Etelä-Amerikasta. Galleria on avoinna heinäkuussa 1.7.-31.7.2023 perjantaista sunnuntaihin klo 13-17. Muina aikoina vain ajanvarauksella.  

Ateljee Otavalo
Rantatie 3, Korkeakoski
Tiedustelut puhelimitse: 0445280446

Samassa pihapiirissä on heinäkuussa avoinna myös Amorinrannan (siirryt toiseen palveluun)ihastuttava kesäkahvila. Avoinna 1.-31.7.2023 joka päivä klo 11-13. Tarjolla herkullisia leivonnaisia ja keittolounasta. (Rantatie 3, Korkeakoski).


Galleria Wanha Leipomo

Yksityisgalleriassa esillä Päivi ja Pekka Kuokan taideteoksia. Galleria avoinna heinäkuussa 6.7.-30.7. torstaista sunnuntaihin klo 12-18.

Galleria Wanha Leipomo
Sukkavartaantie 2, 35500 Korkeakoski.


Juupajoen kunnankirjaston näyttelyt

Myös Juupajoen kirjastolla on esillä vaihtuvia näyttelyitä, esimerkiksi taide-, valokuva- ja käsityönäyttelyitä. Näistä ilmoitetaan kunnan verkkosivujen tapahtumakalenterissa.