Siirry sisältöön

Museot

Juupajoella on kaksi ihastuttavaa ja mielenkiintoista museota. Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo sekä Kallenaution kestikievarimuseo. Museot ovat yhdistysvoimin ylläpidettyjä. Tervetuloa aikamatkoille Juupajoen idyllisiin museoihin.

Kallenaution kestikievarimuseo

Kallenaution kestikievarimuseo (Kallenautiontie 327) on monen kesämatkailijan vakiopysähdyspaikka. Se on ollut sitä jo kauan, sillä Kallenaution kestikievaritoiminta alkoi vuonna 1778. Nykyinen kestikievarimuseo sijaitsee alkuperäisellä paikallaan Juupajoella, noin kahdeksan kilometrin päässä Korkeakosken kuntakeskuksesta Ruoveden suuntaan.

Nykypäivän matkaaja löytää Kallenautiosta paitsi rentouttavan rauhallisen tunnelman myös kahvilan herkkuineen ja maistuvan keittolounaan virkistämään matkantekoa. Hollituvan käsityömyymälästä kannattaa katsoa mukaan matkamuistot ja tuliaiset. Taiteen ystäville Laurientuvassa on kesän aikana vaihtuvia taidenäyttelyitä. Lapsiperheille museon pihapiiristä löytyy pieni kotieläinpiha ja lasten leikkiaitta leluineen.  

Avoinna joka päivä 25.5.–25.8. klo 11–18 (juhannusaattona klo 11-15).
Kallenautiontie 327, 35500 Korkeakoski.

Museokierrosten, kahvilan ja käsityömyymälän tarkemmat yhteystiedot löydät Kallenaution kestikievarimuseon verkkosivuilta.


Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo

Kiehtova Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo (Koskitie 43, Korkeakoski) on osa ainutlaatuista Korkeakosken historiallista tehdasmiljöötä. Suomen ensimmäinen teollinen kenkätehdas aloitti kenkien valmistuksen Korkeakoskella vuonna 1897. Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo on osa Juupajoen Korkeakosken ainutlaatuista, historiallista tehdasmiljöötä.

Koskenjalassa pääset kurkistamaan suomalaisen teollisen kengänvalmistuksen historiaan ja kenkämuotiin eri vuosikymmeniltä.  Museon kokoelmissa on toistatuhatta kenkäparia, työkaluja, koneita ja valokuvia menneiltä vuosilta.

Koskenjalasta löydät myös kahvion ja käsityömyymälän sekä ihastuttavan taidegallerian, jossa on kesän aikana vaihtuvia taidenäyttelyitä. Kenkämuseota ylläpitävä Koskenjalan yhdistys julkistaa vuosittain myös vuoden kengät.

Museo ja taidenäyttelyt avoinna 25.5.–25.8. 2024 keskiviikosta sunnuntaihin klo 12–18 (suljettu juhannusaattona). Vapaa pääsy.

Koskenjalan kenkä- ja nahkamuseo
Koskitie 43, 35500 Korkeakoski