Siirry sisältöön

Kaivinkoneiden lumenveiston SM-kilpailut 9.3. Juupajoella

Kaivinkoneiden lumenveiston SM-kilpailut järjestetään lauantaina 9.3.2024 klo 10-16 Pirkanmaan pienimmässä kunnassa Juupajoella. Koko perheen maksuttomaan talvitapahtumaan on tulossa lähes parikymmentä kilpailijaa. Paikkana Kantatie 58:n ja Kopsamontien/Sahantien risteysalueen tuntumassa oleva kisa-areena, Juupajoki. Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Juupajoen Yrittäjien(siirryt toiseen palveluun) järjestämät kaivureiden lumenveistokilpailut on aiemmin päästy sääolosuhteiden puolesta toteuttamaan vuosina 2019 ja 2022. Viime kerralla kisa-areenalla vieraili päivän aikana arviolta yli 3000 kävijää ja järjestäjien odotukset ovat samansuuntaiset myös tulevan tapahtuman osalta.

Kisajärjestelyt ovat parhaillaan täydessä vauhdissa. Mittavissa kisajärjestelyissä on mukana runsas vapaaehtoisten porukka, pohjatöitä kisa-areenalla 58-tien varrella on päästy jo tekemään ja kisailmoittautumisia tulee tasaiseen tahtiin.

Kuva: Jani Taipale. Kaivinkoneiden lumenveiston SM-kilpailut 2022

SM-titteleistä kisataan kahdessa kilpailuluokassa

Lumitaidetta tehdään tulevissa kisoissa kahdessa kilpailuluokassa. Toisessa veistoksia loihtivat kuskit koneillaan ja toisessa luokassa on sallittua käyttää myös avustajaa. Painoluokkarajoituksia koneille ei ole. SM-titteleistä on aiempina vuosina ollut kisaamassa erikokoisia kaivinkoneita 60 tonnisesta jätistä pieneen akkukäyttöiseen kaivuriin.

Kisajärjestäjät kasaavat etukäteen kisa-areenalle useiden metrien korkuiset lumikasat odottamaan kauhojen taitavaa kosketusta. Juupajoen ”lumipyramidilaaksossa” on aiempina vuosina lumesta työstetty taiturimaisesti esiin muun muassa rauhankyyhky, noppa, Kätyri, pyramidi, liukumäki, kaivinkone, karhu ja sydän ym. Vain mielikuvitus on rajana, sekä tietysti koneen ja kauhan käyttötaidot. Palkintojen pääsponsorina toimii Öljycenter ja palkintosponsorina Valostore. Juupajoen kunta on tuttuun tapaan koko perheen talvisen tapahtuman pääyhteistyökumppani.

Kaivureiden SM-kilpailut 2022

Maksuttomassa tapahtumassa lumikivaa koko perheelle

Kilpailupäivänä lumiveistosten tekoaikaa on klo 10-14, minkä jälkeen tuomaristo arvioi työt. Molempien kilpailuluokkien parhaat päästään palkitsemaan noin klo 15.

Juupajoen 4H-yhdistyksen nuoret järjestävät tapahtumassa lapsille lumisen ninja-radan, areenalla on kaksi huimaa pulkkamäkeä ja myös lasten moottorikelkka-ajelutusta on luvassa. Kisa-areenalle voi tulla viihtymään ja nauttimaan tunnelmasta koko päiväksi. Myynnissä on paikallista Highland-makkaraa, kahvia ym. Myös tapahtuman yhteistyökumppanit ja näytteilleasettajat tuovat tapahtumaan omaa vipinää ja erilaisia arvontoja.

Tapahtumaan on vapaa pääsy.

Parkkitilaa on varattu runsaasti kisa-alueen läheisyyteen, kantatie 58:n molemmin puolin.  

Lisätiedot ja kilpailijailmoittautumiset:

Juupajoen Yrittäjät ry. puheenjohtaja Pauli Kujala 0442926200 ja kilpailun projektijohtaja Kai Pentti 0400853844. Sähköposti: kaivurikisat@gmail.com

Kaivureiden lumenveiston SM-kilpailut, järjestäjänä Juupajoen Yrittäjät ry

Kilpailusivusto Facebookissa(siirryt toiseen palveluun)

Rauhankyyhky vuoden 2022 kilpailuista