Hyppää sisältöön
sahojen_alue.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Kirjaston aineiston käyttö kirjastossa ja lainaaminen on maksutonta. Juupajoen kunnankirjastossa maksullista palvelua ovat seutuvaraukset ja kaukopalvelu.

Kaikkia PIKI-kirjastojen maksuja voi maksaa kaikkiin PIKI-kirjastoihin. Perintään liittyvät maksut maksetaan kuitenkin aina perintätoimistoon. Juupajoen kirjastossa on ainoastaan käteismaksumahdollisuus.

Lainauskiellon euromääräinen raja on 15 €, jolloin asiakas menettää lainausoikeutensa kaikissa PIKI-kirjastoissa siihen saakka, kunnes aineisto on palautettu tai korvattu ja kertyneet maksut maksettu.

Varaus-, seutuvaraus- ja kaukopalvelumaksut

Varausmaksua ei peritä silloin, kun varaus kohdistuu oman kirjaston kokoelmaan ja noudetaan omasta kirjastosta. Noutamattomasta varauksesta peritään kuitenkin 1 €/varaus.

Kun asiakas varaa aineiston lainattavaksi seutukuljetuksella toisesta PIKI-kunnasta, seutuvaraus maksaa 2 €/varaus. Maksuun sisältyy palautuskuljetus.

Muualta Suomesta tilattava kaukolaina maksaa 4 € + lähettävän kirjaston perimät maksut, Pohjoismaihin suuntautuva kaukopalvelutilaus kirjaston perimän tilausmaksun lisäksi 10 €/tilattu aineisto.

Myöhästymismaksut

Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukiolon päättyessä, verkossa vuorokauden päättyessä. Myöhästymismaksu alkaa kertyä eräpäivää seuraavasta päivästä. Myöhästymismaksua voi kertyä enintään 9 €/laina.

Myöhästymismaksu aikuisten osaston aineistosta on 20 senttiä/laina/kalenteripäivä. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta ei peritä maksua. Palautuspyynnöstä peritään 1 € ilmoitustavasta riippumatta.

Tulosteet ja kopiot

Mustavalkoiset

0,20 €/A4
0,50 €/A3

Värilliset

1,00 €/A4
1,20 €/A3

Kadonnut tai vahingoittunut aineisto

Asiakas tuo vastaavan kappaleen tilalle tai maksaa voimassa olevan korvaushinnan (ostohinta)

  • Kadonnut tai vahingoittunut CD-ROM-, Blu-ray -, DVD-levy tai konsolipeli ostohinnan mukaisesti. Kappalekohtaisen tekijänoikeusmaksun vuoksi osaa aineistoa ei voi korvata vastaavalla tallenteella. Tällaisia ova mm. DVD-, CD-ROM-, Blu-ray -levyt, kuunnelmat ja konsolipelit.
  • Suojakotelot, pussit, liitteet enintään 6 €/kpl

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00