Siirry sisältöön

Kirjaston maksut

Kirjaston aineiston käyttö kirjastossa ja lainaaminen on maksutonta. Juupajoen kunnankirjastossa maksullista palvelua ovat seutuvaraukset ja kaukopalvelu. Lisäksi aineistosta peritään myöhästymismaksuja.

Kaikkia PIKI-kirjastojen maksuja voi maksaa kaikkiin PIKI-kirjastoihin. Juupajoen kirjastossa voit hoitaa maksut käteisellä asiakaspalvelussa tai verkkomaksuna PIKI-verkkokirjastossa. Perintään liittyvät maksut maksetaan kuitenkin aina perintätoimistoon.

Lainauskiellon raja on 15 euroa. Jos sinulle on kertynyt maksuja kirjastolle yli 15 euroa, et saa enää lainata uutta aineistoa. Jos alle 15-vuotias lapsi joutuu lainauskieltoon, myös huoltaja joutuu lainauskieltoon. Lainauskielto on voimassa kaikissa PIKI-kirjastoissa. Saat lainausoikeuden takaisin, kun palautat lainasi tai maksat kertyneet maksut.

Varaus-, seutuvaraus- ja kaukopalvelumaksut

Varausmaksua ei peritä oman kirjaston kokoelmaan kohdistuvasta varauksesta. Noutamattomasta varauksesta peritään kuitenkin 1 €/varaus.

Kun asiakas varaa aineiston lainattavaksi seutukuljetuksella toisesta PIKI-kunnasta, seutuvaraus maksaa 2 €/varaus.

Muualta Suomesta tilattava kaukolaina maksaa 4 € + lähettävän kirjaston perimät maksut. Pohjoismaihin suuntautuva kaukopalvelutilaus maksaa kirjaston perimän tilausmaksun lisäksi 10 €/tilattu aineisto.

Myöhästymismaksut

Laina-aika päättyy eräpäivänä kirjaston aukiolon päättyessä, verkossa vuorokauden päättyessä. Myöhästymismaksu alkaa kertyä eräpäivää seuraavasta päivästä. Myöhästymismaksua voi kertyä enintään 9 €/laina. Myöhästymismaksut näkyvät maksuissasi verkkokirjastossa vasta, kun olet uusinut tai palauttanut myöhässä olevan lainasi.

Myöhästymismaksu aikuisten osaston aineistosta on 20 senttiä/laina/kalenteripäivä. Lasten- ja nuortenosaston aineistosta ei peritä myöhästymismaksua. Palautuspyynnöstä peritään kuitenkin 1 € kaikilta asiakkailta.

Tulosteet ja kopiot

Mustavalkoiset

0,20 €/A4
0,50 €/A3

Värilliset

1,00 €/A4
1,20 €/A3

Kadonnut tai vahingoittunut aineisto

Jos olet kadottanut tai vahingoittanut kirjaston aineistoa, sinun täytyy korvata se. Voit korvata aineiston vastaavalla aineistolla tai maksamalla laskun, jonka kirjasto on lähettänyt.

  • Kirja korvataan vastaavalla aineistolla tai ostohinnan mukaan
  • Blu-ray -, DVD-levy tai konsolipeli korvataan ostohinnan mukaisesti. Jotkut aineistot voi korvata vain maksamalla laskun. Tällaisia ovat esimerkiksi elokuvat ja konsolipelit.
  • Suojakotelot, pussit, liitteet enintään 6 €/kpl