Hyppää sisältöön
kukkaloistoa_koskitiella_2.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Juupajoki on monella tapaa mainio paikka maallemuutosta haaveileville. Hyvä sijainti, maaseudun rauhaa, toimivat ja joustavat peruspalvelut, turvallinen kasvuympäristö lapsille, laadukas varhaiskasvatus ja idyllinen kyläkoulu. Omakotitontteja hyvällä sijainnilla oman talon rakentamisesta haaveileville. Yhteisöllisyyttä ja yhdessä tekemistä. Tässä muutamia syitä harkita Juupajokea.


Maalle muuttamisen unelmiin liittyy vahvasti mielikuva itselle sopivasta omakotitalosta ja sen ympäristöstä. Juupajoella, Pirkanmaan pienimmässä kunnassa ei ole jatkuvasti tarjolla kymmeniä ihania ”mummonmökkejä”, viimeisen päälle remontoituja rintamiestaloja tai taitavan remontoijan työtä odottavia unelmakohteita – mutta usein jotakin, ja toisinaan enemmänkin. Tässä listattuna kuntamarkkinoinnin projektityöntekijän Mervin koostama vinkkilista, jonka avulla unelmien talo voisi löytyä juuri Juupajoelta.

 

1) Toimita oman talon etsintäilmoituksesi meille Juupajoen kuntaan. Haluamme auttaa kaikkia Juupajoelle haluavia ja voimme julkaista etsitään omakotitaloa -ilmoituksesi myös täällä kunnan verkkosivuilla. Katso lisätietoja tästä. Vaikka Juupajoen kunta ei virallisena osapuolena asunnon- tai kiinteistönvälitystoiminnassa tällaisessa tapauksessa toimikaan, niin haluamme auttaa parhaamme mukaan tiedonvälityksessä tässä tärkeässä asiassa.

 

2) Valjasta asuntoportaalit tehokkaaseen käyttöön luomalla hakuvahteja. Olet tietysti jo seuraillut omakotitalojen myynti-ilmoituksia Etuovesta, Oikotieltä ja Tori.fi -palvelusta. Tehosta näiden käyttöä luomalla omien kriteeriesi mukaisia hakuvahteja. Hakuvahti kannattaa tehdä, vaikka maalle muuttaminen olisi vasta haaveilun asteella. Näin tietämyksesi alueen tarjonnasta ja hintatasosta lisääntyy, ja mikä tärkeintä saat heti ilmoituksen, kun kriteeriesi mukainen kiinteistö löytyy, tiedon jos jo seuraamasi kohteen hinta muuttuu, tietoa tulevista näytöistä jne.

 

3) Miksipä et tekisi julistetta, jota jaat juuri sillä alueella, minne haluaisit muuttaa?  Maaseudulle muutosta haaveilevat ovat usein tykästyneet johonkin tiettyyn alueeseen, kylään tai maisemaan pienessä maaseutumaisessa kunnassa. Niin myös meillä Juupajoella. Tee itsesi näköinen ja toivedesi mukainen ilmoitus, kirjaa selkeästi etsitkö ostettavaa vai vuokrattavaa asuntoa/taloa - ja tietysti yhteystietosi. Rohkein jakaa omaa ilmoitusta suoraan alueen postilaatikkoihinkin. Lisäksi ilmoitusta kannattaa jakaa julkisille ilmoitustauluille esim. kauppaan tai vaikkapa kylätaloille ja kiinnittää muutamiin sähkötolppiinkin.

 

4) Sosiaalinen media eli "nykyajan puskaradio” on valttia asunnon hankinnassa ja talon etsinnässä. Vaikka et muuten olisikaan ahkera ”somettelija” tai Facebookin ystävä, niin omakotitaloa etsiessä sosiaalinen media ja erityisesti Facebook saattaa olla vertaansa vailla oleva kanava. Paikkakunnilla, joissa ei ole jatkuvalla syötöllä julkisessa myynnissä olevia omakotitaloja saattaakin olla ns. piilomyynnissä soveltuvia kohteita, joista ei ole vielä julkisesti ilmoitettu. Kannattaa liittyä Juupajoen omaan puskaradioon eli Juupajoki Finland -ryhmään Facebookissa. Luethan ryhmän säännöt ennen liittymistä ja oman ilmoituksen julkaisemista siellä. Oma ilmoituksesi on tietysti juuri sellainen kuin haluat, mutta rehellisyys ja selkeys ovat valttia, omaperäisyyskin saattaa toimia. Samalla kun selkeästi ilmoitat mitä ja millaista kohdetta etsit, kannattaa ehkä kirjata myös ne ominaisuudet, joista voisit olla valmis tarvittaessa tinkimään. Ilmoita, etsitkö ostettavaa vai vuokrattavaa kohdetta, vai oletko kenties kiinnostunut molemmista vaihtoehdoista.

 

5) Maallemuuttoon ja maalla asumiseen liittyviä ryhmiä on Facebookissa paljon – valitse parhaat ja aktivoidu. Tällaiset ryhmät voivat olla hyvinkin tehokas ja nopea tapa saada näkyvyyttä omalle talonetsintäilmoitukselle. Samalla voit seurailla millaisia kohteita yleisesti ottaen on myynnissä/vuokrattavissa, minkä kuntoisia ja minkä hintaisia kohteita eri puolilla Suomea. Useissa ryhmissä välitetään tietoa myös vapaa-ajan asunnoista ja metsätiloista. Mikäli tällaiset ryhmät eivät ole sinulle entuudestaan tuttuja, niin liity niihin rohkeasti, seuraile miten ryhmä toimii, tutustu millaisia ilmoituksia siellä julkaistaan ja harkitse oman ilmoituksen tekemistä. Juupajoen kunta ei julkishallinnon toimijana voi sinällään suositella mitään tiettyä ryhmää, eikä ole osallisena tällaisissa ryhmissä. Projektityöntekijän omassa ahkerassa seurannassa ovat ainakin seuraavat ryhmät: 

  • Halutaan maalle -ryhmä (yli 23 000 jäsentä) 

  • Mummonmökit, myynti ja vuokraus -ryhmä (yli 28 000 jäsentä) 

  • Myydään, ostetaan ja vuokrataan omakotitaloja -ryhmä (yli 11 000 jäsentä) 

  • Myydään vanhoja taloja (yli 26 000 jäsentä) 

 

Mikäli innostut tällaisista some-ryhmistä, niin on hyvä ymmärtää maantieteelliset realiteetit. Juupajoen yksityinen asuntotarjonta ei ole mitenkään erityisen näkyvästi edustettuna näissä ryhmissä. Turha ehkä odottaa, julkaisujen virta juupajokelaisista myynnissä olevista omakotitaloista vyöryy ylitsesi. Mitään ei kuitenkaan menetä seuraamalla näitä ryhmiä ja julkaisemalla oman etsitään omakotitaloa/mökkiä Juupajoelta ilmoituksensa.  Sosiaalisen median yksi hyvä puoli on juuri tiedonkulun nopeus.  Juupajokelainen ryhmän jäsen voi huomata ilmoituksesi ja saattaa vinkata siitä tutulle kiinteistön omistajalle. 

 

6) Oman talon tai asunnon hakuprosessissa Juupajoella ei kannata unohtaa tori.fi -palvelua. Ihan kaikki eivät kuitenkaan käytä somea. Kannattaa seurata ilmoittelua tai ilmoittaa itse Tori.fi -palvelussa, jota käyttävät myös monet sellaiset, jotka eivät ole Facebookissa tai ilmoita Etuovessa, Oikotiellä tai muissa asuntoportaaleissa. 

 

7) Paikallislehti saattaa hyvinkin olla valttia, kun etsit asuntoa Juupajoelta. Oman ilmoituksen julkaisemista kannattaa harkita alueemme lehdissä. Näin varmistat ainakin sen, että ilmoituksesi todella näkyy muillekin kuin somen ja netin käyttäjille. Emme ole Juupajoella kateellisia, vaikka lopulta unelmiesi talo löytyisi naapurikuntienkin puolelta. Toki toivomme lämpimästi, että mahdollinen ilmoituksesi johtaisi sinut lopulta juupajokelaiseksi. Moni paikkakuntalainen ja täällä kiinteistön omistava lukee esimerkiksi Oriveden Sanomia, Ruovesi -lehteä tai KMV-lehteä.

 

8) Juupajoella kyläyhdistykset ovat monella tapaa aktiivisia toimijoita. Voisit ehkä ottaa yhteyttä paikalliseen kyläyhdistykseen ja kertoa halustasi muuttaa kyseiselle alueelle. Anna lupa laittaa sana kiertämään. Vaikka tietoa myynnissä olevasta omakotitalosta ei juuri sen puhelun aikana olisikaan, niin jossain vaiheessa tietoa saattaa tulla ja myös sellaisista kohteista, jotka eivät ole vielä ehtineetkään julkiseen myyntiin. Pieni yhteisö ja siinä nopeasti kulkeva tieto kannattaa valjastaa omaan käyttöön. Kyläyhdistyksen aktiiveilta kannattaa samalla kysyä myös mahdollisuutta jättää oma ilmoitus esimerkiksi kylätalon ilmoitustaululle. Kenties kyläyhdistys suostuu julkaisemaan etsintäilmoituksesi omilla some-kanavillaankin.


9) Aina on syytä harkita myös virallista ostotoimeksiantoa ja ottaa asunnonhakuprosessiin mukaan paikallinen kiinteistönvälityksen ammattilainen. Toisinaan kiinteistövälittäjät voivat onnistua löytämään julkisessa myynnissä olevien kohteiden lisäksi myös hiljaisen myynnin kohteita. Mikäli teet ostotoimeksiannon, olethan tarkkana millaiset ehdot /hinnat/välityspalkkiot siihen liittyvät ja millä tavoin mahdollinen sopimus on sitova.

 

10) Älä aikaile, vaan kysy asunnon myyjältä tai kiinteistönvälittäjältä, pääsisitkö katsomaan asuntoa jo ennen ensiesittelyä. Mikäli löydät ilmoituksen kiinteistöstä, joka sinua kiinnostaa, ei aina kannata jäädä odottelemaan julkista näyttöä. Tiedustele rohkeasti mahdollisuutta yksityisnäyttöön, mitään ei menetä, vaikka kysyykin. Parhaimmillaan tällaiseen näyttöön suostutaan ja olet liikkeellä ennen muita. Parhaat kohteet menevät meillä Juupajoellakin nopeasti. 

 

11) Omaksi, vai sittenkin vuokralle? Mikäli silmiisi on osunut kriteerit täyttävä kohde, joka on kenties sinulle hieman liian hintava tai muuten vielä epäröit tai kohde on jo pitkään ollut myynnissä, aina voi kysäistä voisiko kohde sittenkin olla vuokrattavissa. Jälleen kerran, kysymisestä ei ole koskaan haittaa

 

12) Valmistaudu etukäteen. Juupajoella kuten ei monilla muillakaan pienillä paikkakunnilla ole loputonta tulvaa tyhjillään olevia, ihania ”mummonmökkejä”, tyylikkäästi ikääntyneitä ja taidolla remontoituja tiloja. Toisinaan myyntiin voi tulla useampikin omien kriteerien täyttävä kohde samoihin aikoihin, hetken päästä voi taas olla hieman hiljaisempaa. Jossain vaiheessa unelmakohde kuitenkin voi tulla eteen. Itsestään selvää on, että lainojen kilpailutukset, lainalupaukset ym. asiat kannattaa hoitaa valmiiksi etukäteen niin, että olet oikean kohteen kohdalle tullessa valmis nopeaan toimintaan. Pankit ja kiinteistönvälityksen ammattilaiset ovat apunasi näissä asioissa. 

 

13) Usko unelmiisi, mutta ole realisti. Mikäli sopiva talo ostettavaksi löytyy, niin ole kuitenkin realisti. Usein kiinteistökaupan ehtona on molempia osapuolia sitova kuntotarkastus. Kokeneet kiinteistövälityksen ammattilaiset osaavat neuvoa sinua kuntotarkastajan valinnassa ja ylipäätään neuvoa kuntotarkastusprosessissa. Kuntotarkastukseen voivat osallistua sekä ostaja, että myyjä ja kuntotarkastuksen tarkoituksena on ennaltaehkäistä ongelmia ja kartoittaa mahdollisia rakenne- tai käyttövirheitä. Kuntotarkastuksesta kannattaa ottaa irti kaikki hyöty ja kysyä talotekniikasta, kiinteistön ylläpidosta tai huoltotoimista. Myös myyjältä saa kuntotarkastuksen yhteydessä korvaamatonta tietoa talon huoltoon ja ylläpitoon liittyen.

 

14) Oman talon rakentaminen voi olla juuri sinun tapasi toteuttaa maalle muuttaminen. Mikäli suunnittelet oman talon rakentamista meillä Juupajoella, niin ota rohkeasti yhteyttä Juupajoen kuntaan ja kysele myynnissä olevista tonteista. Linkki kunnan tonttitietoihin. Myös yksityisillä on hienoja tonttipaikkoja myynnissä.

 

15) Mikäli Juupajoki vetää puoleensa jo ennen omakotitalon löytymistä, niin Juupajoen kunnan vuokra-asuntotarjontaan kannattaa tutustua. Linkki Juupajoen kunnan vuokra-asuntotarjontaan.  Yksityisten vuokra-asuntojen osalta pätevät samantyyppiset vinkit kuin omakotitalon ostamista suunnitteleville. Kannattaa tehdä hakuvahti Vuokraovelle, harkita oman ilmoituksen julkaisemista tori.fi -palvelussa, paikallisessa some-ryhmässä, paikallislehdessä, ilmoitustauluilla jne. Laita sana kiertämään! 

 

Tässä vielä tärkeitä linkkejä listattuna: 

 

Huutokauppa.com Juupajoen kunnan sivusto

Meille ilmoitetut yksityisten ilmoitukset myytävistä asunnoista Juupajoella sekä meille ilmoitetut yksityisten asunnonhakuilmoitukset 

Etuovi.com Myytävät asunnot Juupajoella

Oikotie.fi Myytävät asunnot Juupajoella

Tori.fi Asunnot Juupajoki 

Metsätilat, tontit, kiinteistöt

Vuokraovi.com Vuokrattavat asunnot Juupajoella

Kunnan vuokra-asuntotarjonta Juupajoella

Kunnan myymät tontit Juupajoella 

 

 

 

 

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00