Siirry sisältöön

Osallistavan budjetoinnin 2024 äänestystulos on selvillä

Osallistavan budjetoinnin logo Juupajoen kunta

Lämmin kiitos kaikille osallistavan budjetoinnin äänestykseen osallistuneille. Kaikki annetut äänet on nyt tarkastettu, laskettu ja tulos on selvillä. Eniten ääniä kuntalaisilta sai ehdotus ulkokuntosalin perustamisesta Koulukeskuksen ympäristöön.

Äänestyksessä voittaneella ehdotuksella on tarkoitus lisätä aukiolojaoista riippumattomia liikuntamahdollisuuksia asentamalla Koulukeskuksen piha-​alueelle ulkokuntoiluun soveltuvia välineitä. Kustannusarvio tälle on annetun kokonaismäärärahan mukainen eli 30 000 euroa. Kuntoilulaitteet pyritään valitsemaan niin, että niitä voisivat käyttää mahdollisimman laajasti eri-ikäiset kuntalaiset. 

Ääniä annettiin äänestysvaiheen 15.4.-5.5.2024 aikana yhteensä huimat 712 kappaletta. Äänestää sai yhden kerran, ja äänensä sai antaa enintään kahdelle ehdolla olleista yhdestätoista vaihtoehdoista. Yli 16 -vuotiailla juupajokelaisilla oli mahdollisuus äänestää sähköisellä äänestyslomakkeella tai paperisella lomakkeella kirjastolla ja kunnanvirastolla. Alle 16 -vuotiaiden äänestys järjestettiin molemmilla kouluilla.

Osallistavan budjetoinnin 2024 äänestystulos

Ulkokuntosalin rakentaminen Koulukeskukselle 102 ääntä (14,3%)
Kopsamon uimarannan kunnostaminen 92 ääntä  (12,9 %)
Jalkapallokenttien kunnostus 88 ääntä (12,4 %)
Torin alueen viihtyvyyden parantaminen 87 ääntä (12,2 %)
Sisäkuntosalin kunnostaminen 84 ääntä (11,8 %)
Nuorten tapahtuma 77 ääntä (10,8 %)
Tehtaanjärven uimarannan kunnostaminen 62 ääntä (8,7 %)
Uimataidon kehittäminen 41 ääntä (5,8 %)
Pirttikankaan uimarannan kunnostaminen 34 ääntä (4,8 %)
Sähköpyörien hankkiminen kirjastolta lainattavaksi 27 ääntä (3,8 %)
Lasten tapahtuma 18 ääntä (2,5 %)
Yhteensä 712 annettua ääntä (100%)

Osallistavan budjetoinnin ennalta ilmoitetun prosessin mukaisesti nyt äänestyksessä voittanutta ehdotusta esitetään seuraavaksi kunnanhallitukselle toteutettavaksi. Kunnanhallitus käsittelee asiaa kokouksessaan maanantaina 13.5.2024. Juupajoen kunnanhallitus tekee lopullisen päätöksen osallistavaan budjetointiin varatun määrärahan käyttämisestä. Lopullinen päätös julkaistaan, kun 13.5.2024 pidettävän kunnanhallituksen kokouksen pöytäkirja asetetaan julkisesti nähtäville.

Tiesithän muuten, että kunnanhallituksen kokousten esityslistat ja pöytäkirjat ovat aina kaikkien nähtävillä täällä kunnan verkkosivuilla.

***

Lisätietoja Juupajoen kunnan osallistavasta budjetoinnista ja sen etenemisestä löydät täältä. Juupajoen kunnan talousarviossa on vuonna 2024 varattu 30 000 euroa yhteen tai useampaan kuntalaisten ideoimaan kohteeseen. Osallistavassa budjetoinnissa kuntalaiset ovat saavat osallistua yhteisiä varoja koskevaan ideointiin, suunnitteluun ja päätöksentekoon.

Lisätiedot