Siirry sisältöön

Osallistavan budjetoinnin 2024 äänestys on käynnistynyt

Nyt on aika äänestää! Kuntalaisten äänestettäväksi on asetettu 11 osallistavan budjetoinnin toteutusehdotusta.

Mikäli et voi äänestää sähköisellä lomakkeella, voit äänestää paperilomakkeella toimipisteiden asiakaspalveluaikoina kunnanvirastolla (Koskitie 50) ja kirjastolla (Kirkkotie 1).

Äänestyksessä mukana olevat ehdotukset:

• Korkeakosken torialueen kehittäminen. Torin käytettävyyttä ja viihtyisyyttä parannetaan rakentamalla torille myyntikatos tai siirrettävä myyntikäyttöön soveltuva rakennus sekä lukittava torivälinevarasto. Lisäksi torin viihtyisyyttä parannetaan pöytä- ja tuoliryhmillä. Kustannusarvio 30 000 euroa.

• Ulkokuntosalin perustaminen Koulukeskuksen ympäristöön. Lisätään aukioloajoista riippumattomia liikuntamahdollisuuksia asentamalla Koulukeskuksen piha-alueelle ulkokuntoiluun soveltuvia välineitä. Välineiden tulee olla sellaisia, että niitä voivat käyttää mahdollisimman laajasti eri ikäiset kuntalaiset. Kustannusarvio 30 000 euroa.

• Sisäkuntosalin välineistön kehittäminen. Hankitaan uusia, paremmin kuntalaisia palvelevia kuntosalilaitteita ja -välineitä olemassa olevalle Koulukeskuksen kuntosalille. Muun muassa uutta juoksumattoa, käsipainoja ja jalkaprässiä on toivottu. Kustannusarvio 20 000 euroa.

• Uimataidon kehittäminen. Kunta järjestää bussikuljetuksen kaiken ikäisille kuntalaisille esimerkiksi kerran kuukaudessa Mäntän tai Oriveden uimahalliin ja kustantaa osallistujien uintiliput. Kustannusarvio 5 000 euroa.

• Lasten tapahtuma Juupajoella. Sisältönä esimerkiksi lastenteatteria ja/tai lastenmusiikkia. Kustannuksiin sisältyy kuljetus tapahtumaan ja takaisin Juupajoen alueella. Kustannusarvio: 5 000 euroa.

• Nuorten tapahtuma Juupajoella. Nuorten tapahtuma, esiintyjänä esimerkiksi suosittu tubettaja tai nuorten suosiossa olevan artistin/yhtyeen keikka. Kustannuksiin sisältyy kuljetus tapahtumaan ja takaisin Juupajoen alueella. Kustannusarvio 10 000 euroa.

• Sähköpyörät kirjastoon lainattavaksi. Hankitaan kolme sähkömaastopyörää kirjastoon lainattavaksi. Kustannusarvio 10 000 euroa.

• Tehtaanjärven uimarannan kunnostaminen. Rakennukset, ranta-alue, pysäköintialueet kunnostetaan ja kalusteet uusitaan. Kustannusarvio 10 000 euroa.

• Kopsamon uimarannan kunnostaminen. Rakennukset, ranta-alue, pysäköintialueet kunnostetaan ja kalusteet uusitaan. Kustannusarvio 10 000 euroa.

• Pirttikankaan uimarannan kunnostaminen. Rakennukset, ranta-alue, pysäköintialueet kunnostetaan ja kalusteet uusitaan. Kustannusarvio 10 000 euroa.

• Jalkapallokenttien kunnostaminen. Koulukeskuksen, Kirkonkylän ja Suomelan kenttien parantaminen, maalien ja/tai maaliverkkojen uusiminen. Kustannusarvio 10 000 euroa.

Ja tästä (siirryt toiseen palveluun) pääset suoraan äänestämään.

Huom. vain juupajokelaisille tarkoitetussa äänestyksessä äänestyslomakkeella kysytään myös äänestäjän nimi ja osoitetieto. Näitä tietoja ei kuitenkaan yhdistetä äänestystulokseen, tietoja ei julkaista, eikä näistä nimi- tai osoitetiedoista kerätä rekisteriä.

Äänestyksen jälkeen

Äänestysajan päätyttyä annetut äänet tarkastetaan ja lasketaan. Äänestystulos julkaistaan ja Juupajoen kunnanhallitukselle esitetään toteutettavaksi äänestyksessä eniten ääniä saanut ehdotus tai eniten ääniä saanet ehdotukset, joiden yhteenlaskettu toteutuskustannus mahtuu annettuun määrärahaan (30 000 euroa).

Kaikki aiemmassa ideointivaiheessa kunnalle toimitetut ideat on käyty läpi. Myös ne ideat, jotka eivät edenneet äänestykseen julkaistaan kunnan verkkosivuilla viikon 17 aikana. Kaikkiin annettuihin ideoihin, tai keskenään samankaltaisiin ideoihin yhdessä, annetaan lyhyt kommentti.

Osallistavan budjetoinnin prosessiin voit tutustua kunnan verkkosivuilla: https://juupajoki.fi/…/osallistava-budjetointi-juupajoella/(avautuu uuteen ikkunaan)

Lisätiedot