Siirry sisältöön

Juupajoella Repen ja Romun kyytiin tänä vuonna myös huonekalut – kierrätyskiertue Juupajoella 27.8.

Repe ja Romu kuljetusauto

Pirkanmaan Jätehuollon tiedote 16.8.2024

Juupajoella Repen ja Romun kyytiin tänä vuonna myös huonekalut

Kierrätyskiertue Repe & Romu & Riepu kiertää tänä vuonna Juupajoella kahdesti. Ensimmäinen päivä oli maaliskuussa ja toinen päivä tiistaina 27. elokuuta. Juupajoen kierros on myös ainutlaatuinen, sillä kuormurikaksikon kyytiin voi tuoda tänä vuonna myös huonekalut ja muut isot kodin jätteet. Näiden jätteiden vastaanotto on maksullista ja maksu hoituu ennakolta jateasemat.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -sovelluksella.

– Saamamme asiakaspalautteen perusteella päätimme laajentaa Repe & Romu -kierrosta Juupajoella. Lisäsimme keräysaikaa ja laajensimme tuotavien jätteiden valikoimaa, kertoo Pirkanmaan Jätehuollon asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund.

Juupajoella on nyt kaksi keräyspäivää, niin että asukkaat voivat tuoda kodin vaarallisia jätteitä, metalleja ja sähkölaitteita lähipysäkille. Näiden jätteiden vastaanotto on maksutonta.

– Kokeilemme tänä vuonna Juupajoella myös huonekalujen ja muiden isojen jätteiden keräystä Repen ja Romun kierroksen yhteydessä. Tämä palvelu on tarjolla vain Juupajoella, ei muissa kiertuekunnissa. Näiden jätteiden vastaanotto on maksullista ja hinnat ovat samat kuin jäteasemilla, kertoo Sanna Eklund.

Maksaminen hoituu jateasemat.fi(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) -verkkosovelluksella, jonne kannattaa rekisteröityä ennakolta. Näytä kuitti kuljettajalle kännykästäsi.

Repen ja Romun kyytiin voi tuoda maksutta myös kaksi muovipussia kodin poistotekstiilejä. Poistotekstiili on tekstiiliä, joka ei kelpaa enää käyttöön. Poistotekstiilin tulee olla puhdasta, kuivaa ja hajutonta, vain silloin se voidaan hyödyntää kierrätyskuituna.

Repen ja Romun aikataulu ja pysäkit löytyvät Roskakalenterista tai verkosta pjhoy.fi/repejaromu(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun) Jätteet tulee tuoda aikataulun mukaan pysäkeille, ei etukäteen.

Mikäli kierros ei sovellu omiin aikatauluihin, voi jätteet viedä myös jäteasemalle ympäri vuoden (Lenkkitie 2-4, Orivesi). Jäteasema on avoinna ke ja to 9-17, pe 14-18 ja la 9-15. Puutarhajätteet ja risut voi viedä Tarastenjärven jätekeskukseen. Peräkärryllinen (enintään 2 kuutiota) otetaan maksutta vastaan. 

Lisätietoja: asiakkuuspäällikkö Sanna Eklund p. 050 420 8012

Ohjeet: Kierrätyskiertue Repe & Romu & Riepu

Kyytiin kelpaavat maksutta:

Juupajoella kyytiin kelpaavat myös (maksullinen vastaanotto):

Sekajätteet nostellaan kyytiin kouralla, joten niiden tulee olla isokokoisia tai hyvin jätesäkkeihin pakattuja. Irtojätteitä ei saada noukittua kyytiin.

Jätteiden vastaanottohinnat pjhoy.fi/hinnat(avautuu uuteen ikkunaan, siirryt toiseen palveluun)

Lisätietoja Repe & Romu & Riepu -kierroksesta löydät Pirkanmaan Jätehuolto Oy:n verkkosivuilta(siirryt toiseen palveluun).