Siirry sisältöön

Nuorten info

Nuorille ja nuorten asioista kiinnostuneille hyödyllisiä sivustoja ja infoa nuoruudesta ja nuorena elämisen haasteista.

Nuoret ihmiset pitävät kädestä

Nuorten oma verkkosivusto, jossa teemana mm. päihteet tai päihteettömyys, pelaaminen, netinkäyttö, masennus, kiusaaminen ja paljon muuta.

Anonyyminä keskustelua chatissä ihan mistä tahansa. Päivystäjinä turvallisia nuorisoalan aikuisia. Chat on avoinna arkisin 9-24, viikonloppuisin 9-15.

Sukupuoli- ja seksuaalivähemmistöihin kuuluvat nuoret ovat erityisen haavoittuva ryhmä, joiden oikeuksien ja hyvinvoinnin puolesta Seta vaikuttaa. Sateenkaarinuoria edustaa Setassa nuorisotoimikunta, joka toteuttaa toimintaa sateenkaarinuorille, lisää tietoa lhbtiqa*-nuorten tilanteesta ja edistää nuorten oman äänen kuulumista yhteiskunnassa.

MLL:n Lasten ja nuorten chatissa voit jutella luottamuksellisesti ja nimettömästi vapaaehtoisen päivystäjän kanssa, ihan mistä tahansa aiheesta. Lasten ja nuorten chat on auki jokaisena päivänä klo 17–20.

Kriisipuhelin 09 2525 0111 – keskusteluapua kriisiin

Mielenterveystaitoja voidaan opettaa ja opetella lasten ja nuorten kanssa päivittäisessä arjessa: varhaiskasvatuksessa, ala- ja yläkoulussa, nuorisotyössä ja urheiluvalmennuksessa. Sivustolla monipuolisesti tietoa mielenterveydestä.

Sota ja hätä tavoittavat myös Suomessa kaikenikäisiä lapsia ja nuoria niin median, somen, kavereiden kanssa juttelun kuin aikuisten keskustelujen kautta. Vanhempana on tärkeää kuunnella nuorta herkällä korvalla, pitää kiinni arjen rutiineista ja pitää yllä toivoa.

Väestöliiton tietopaketti murrosiästä.

Tukea yksinäisyyteen.

Tietoa miten toimia, jos kaveri joutuu seksuaaliväkivallan tai häirinnän kohteeksi.

Mikä tahansa nuoriin liittyvä asia askarruttaa, ota yhteys nuoriso-ohjaajiimme. Autamme etsimään tietoa ja ohjaamme oikeisiin palveluihin.

Nuorten parissa toimivat henkilöt: