Siirry sisältöön

Leirit, retket ja harrastustoiminta

Juupajoella järjestetään eri-ikäisille lapsille ja nuorille harrastustoimintaa läpi vuoden. Koulujen loma-aikoina kunta ja yhteistyökumppanit MLL sekä 4H järjestävät leiritoimintaa. Omissa tiloissa tapahtuvan leiritoiminnan lisäksi Juupajoelta lähetetään nuoria myös nuorisovaihtoon ulkomaille. Leiritoiminnan lisäksi järjestetään päiväretkiä nuorten toivomiin kohteisiin.

näkymä bussin ikkunasta tyhjälle tielle

SYPÄRI- päiväleiri syylomalaisille

Päiväleiri järjestetään vapaa-​aikatalolla (Kirkkotie 1, 35500 Korkeakoski) ja on tarkoitettu 1.-6. -​luokkalaisille lapsille. Leirin järjestää Juupajoen kunnan nuorisopalvelut. 

Ohjelmassa: Taidepajoja (Taidegrafiikka: kollagrafia, spiraali, korut. Toteutus: sekuvain.fi), toiminnallinen museovierailu Serlachiuksen museoihin Mänttä-​Vilppulaan sekä reippaasti ulkoleikkejä ja yhteisiä pelejä. Päiväleirille voi ilmoittautua 1-5 päiväksi. Osallistuminen on maksutonta! Leiripäiviin sisältyy lounas.

Ilmoittautua voi pe 13.10.2023. saakka. Sitä aiemmin tehdyt ilmoittautumiset voi perua sähköpostiin ilmoittautumisen yhteydessä saapuneen linkin kautta.

Lisätietoja saa Piritta Pasurilta ja /tai Moona Rädyltä. Mahdolliset viime hetken peruuntumiset tekstiviestillä/ WhatsApp:illa numeroon 040 7746443.

Ilmoittautuminen (siirryt toiseen palveluun)(siirryt toiseen palveluun)

Harrastustarjotin lapsille ja nuorille

Valtakunnallinen Harrastamisen Suomen malli- hanke mahdollistaa jokaiselle Suomen peruskoululaiselle maksuttoman harrastuksen koulupäivän yhteyteen. Harrastukset on valittu juupajokelaisten lasten ja nuorten toiveiden perusteella. Hanke kulkee Juupajoella Harrastushässäkkä nimellä. Kerhot ovat osallistujille maksuttomia. Kerhot alkavat viikolla 36. Ilmoittautumislinkki on ollut avoinna 22.8.-31.8.2023. Kerhojen alettuakin ryhmiin pääsee, mikäli niissä on tilaa. Kunkin ryhmän ohjaajalta voi kysyä vapaita paikkoja.

Kopsamon pienten lasten koululla:

Monen lajin liikuntakerho
1.-2.-luokkien oppilaille torstaisin klo 13-14.
Pienten lasten liikuntakerhoissa pelataan tuttuja pelejä ja tutustutaan uusiin lajeihin osallistujien toiveiden perusteella sisällä sekä ulkona. Lukukauden aikana toteutetaan myös retkiä. Ohjaajana Hannu Salmi.

Eläinkerho
1.-2.-luokkien oppilaille tiistaisin klo 13-14.
Tutustumista eläinten maailmaan ja niiden hoitamiseen. Tutkitaan, mitä kaikkea eläimiin liittyvää löytyy lähialueilta. Erilaisia vierailijoita ja kerhossa toteutetaan oma eläinsuojeluprojekti. Ohjaajana Henna Metsälä.

Koulukeskuksella:

Monen lajin liikuntakerho
3.-6.-luokkien oppilaille tiistaisin klo 14.30-16, liikuntahallilla.
Liikuntakerhossa pelataan tuttuja pelejä ja tutustutaan uusiin lajeihin osallistujien toiveiden perusteella sisällä sekä ulkona. Lukukauden aikana toteutetaan myös retkiä. Ohjaajana Hannu Salmi

Köksäkööri
3.-6.-luokkien oppilaille torstaisin klo 14.30-16, Vapiksen nuokkarilla.
Tutustutaan eri kulttuurien ruokiin ja tehdään näyttäviä herkkuja. Ohjaajana Piritta Pasuri.

Palloilukerho
7.-9-luokkien oppilaille maanantaisin klo 14.30-16, liikuntahallilla.
Nuorten toiveiden mukaisia palloilulajeja, kuten koripallo, jalkapallo, futsal, lentopallo. Lajivierailijoita. Ohjaajana Hannu Salmi. (alkaa mahdollisesti ryhmän muodostuttua myöhemmin syksyllä).

Kuntosalikerho
7.-9-luokkien oppilaille torstaisin klo 14.30-15.30, liikuntahallin kuntosalilla.
Tutustumista kuntosaliharjoitteluun ja laitteisiin. Esimerkkiohjelmien rakentamista ja yhdessä treenaamista. Lämmittely, verryttely ja ravinnon merkitys treenaamisessa osana sisältöä. Ohjaajana Hannu Salmi.

Harrastamisen Suomen mallin kerhojen lisäksi kunnassamme on paljon muitakin kerhoja:

Juupajoen nuorisopalveluiden kerhot nuokkarilla:

Pelikerho
Maanantaisin klo 14.30-16 vapaa-aikatalolla ennen avoimen vuoron alkamista. Erilaisia pelejä, lautapelejä, palapelejä ja ohjattuja skaboja. Pääsääntöisesti 5.-6.-luokkien oppilaille, mutta yläkoululaisetkin ovat tervetulleita pelailemaan. Ohjaajana Piritta Pasuri.

Hannun ja Pirren välipala/ pelikerho
Perjantaisin klo 14.30-17. 5.-9.-luokkien oppilaille vapaa-aikatalolla ennen avoimen vuoron alkamista. Valmistetaan yhdessä välipalaa ja pelaillaan kivoja pelejä, Kahoot-visoja ja mm. Bingoa. Ohjaajina Piritta Pasuri, Hannu Salmi ja kerran kuussa myös Suvi Tenno.


Juupajoen koulukeskuksella järjestettävät koulun omat kerhot:

Teknisen työn kerho
Keskiviikkoisin klo 14.30-16 kaikille 6.-9.-luokkien oppilaille sopiva kerho. Koulukeskuksen käsityöluokassa. Ohjaajana Niko Oksa. Ilmoittautuminen opettajalle.

Kuvataidekerho
Keskiviikkoisin klo 14.30-16 kaikille 3.-9.-luokkien oppilaille sopiva kerho. Koulukeskuksen kuvisluokassa. Ohjaajana Anne Ylä-Viteli ja 4H:n apuohjaajat. Ilmoittautuminen opettajalle.

5.-luokkalaisten odotuskerho
Maanantaisin ja perjantaisin klo 13.45-14.25 Huparilla. Pelailua ja pihapelejä kyytiä odotellessa. Mahdollisuus tehdä myös läksyjä ja saada niihin apuja. Ohjaajana Hannu Salmi. Ei ilmoittautumista.

Lentopallokerho
Perjantaisin klo 14.30-16 yläkoululaisille tytöille suunnattu lentopalloharrastus. Liikuntahallilla. Ohjaajana Niina Järvensivu. Ilmoittautuminen opettajalle.

Juupajoen 4H-yhdistyksen järjestämät kerhot:

Kivakerho
Torstaisin klo 15-16.30 Taitopuodilla.

Jalkapallokerho
Torstaisin klo 17-17.45 liikuntahallilla.

Sählykerho
Torstain klo 18-18.45 liikuntahallilla.

Juupajoen Eräpartio

Juupajoen Eräpartion koloillat alkavat kesätauon jälkeen tiistaina 5.9. Seuraavien ryhmien toimintaan on mahdollista ottaa uusia lapsia ja nuoria mukaan:

Seikkailijaryhmä Supikoirat (10-12-vuotiaat)
Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 18-19 Juupajoen Seurakuntalassa (Kopsamontie 200, Juupajoki), vetäjänä Eeva Markkanen ja apuohjaajana Elli Rauta. Ryhmä suorittaa syksyn aikana mm. retkeilyyn liittyviä tehtäviä. Ilmoittautuminen ja lisätiedot toiminnasta: lippukunnanjohtaja Emmi Pajunen, puh. 050 587 1271 tai juer.partio@gmail.com(avautuu uuteen ikkunaan).

Tarpojaryhmä (7.-8.-luokkalaiset)
Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 15-16 Toivontuvalla (Koskitie 62, Korkeakoski), vetäjinä vuorottelevat Aliina Hakonen ja Antti Tenkanen sekä Outi Pylkki. Ryhmä harjoittelee syksyn aikana mm. erilaisia selviytymistaitoja. Ilmoittautuminen ja lisätiedot toiminnasta: lippukunnanjohtaja Emmi Pajunen, puh. 050 587 1271 tai juer.partio@gmail.com(avautuu uuteen ikkunaan).

Kaikkien ryhmien ensimmäinen kokoontuminen on Korkeakoskella, Pikkukirkolla (Kirkkotie 15, Korkeakoski) tiistaina 5.9.

Oriveden seudun kansalaisopisto eli OSKO:

Merikanto-opisto:
Musiikin opiskelu on monipuolinen kokonaisuus. Merikanto-opiston kotisivulta löydät tarpeellisia ja tärkeitä tietoja eri osastoilla opiskelusta. Toimipisteen asioita hoitaa apulaisrehtori Sami Kainulainen puh. 044 7151057, etunimi.sukunimi(at)meriko.fi

Yhteystiedot: