Siirry sisältöön

Etsivä nuorisotyö

Etsivä nuorisotyö on 16–29-vuotiaille nuorille tarkoitettua erityisnuorisotyötä, jossa autetaan ja tuetaan nuorta erilaisissa elämäntilanteissa. Juupajoen etsivän nuorisotyön järjestämisestä vastaa Oriveden kaupunki.

nainen puhelimessa

Nuorella voi olla epätietoisuutta hänelle kuuluvista palveluista tai tuista, tulevaisuuden suunnitelmistaan tai muuten haasteita arjessaan. Etsivän nuorisotyöntekijän luokse voi tulla minkä tahansa kysymyksen kanssa.

Miten etsivään nuorisotyöhön ohjaudutaan?

Jos vastaat kyllä johonkin alla olevista kysymyksistä, voisi etsivästä nuorisotyöstä olla sinulle apua.

Näin pääset mukaan

Etsivään nuorisotyöntekijään voi ottaa yhteyttä nuori itse tai nuoren huoltaja. Nuorisolain 11§ mukaan määrätyillä tahoilla on velvollisuus ilmoittaa kunnan etsivälle nuorisotyöntekijälle nuorista, jotka eivät peruskoulun jälkeen saa opiskelupaikkaa, keskeyttävät ammatillisen koulutuksen, lukiokoulutuksen tai ase- ja siviilipalveluksen. Näiden lisäksi esimerkiksi yhdistysten tai harrastustoimintaa tarjoavien tahojen edustajat voivat olla yhteydessä etsivään nuorisotyöhön nuoren tai alaikäisen nuoren huoltajan suostumuksella.

Aikalisäohjaus

Etsivät nuorisotyöntekijät vastaavat aikalisäohjauksesta Orivedellä ja Juupajoella. He osallistuvat vuosittain Puolustusvoimien kutsuntoihin tavaten siihen osallistuvat nuoret.

Ota yhteyttä!