Siirry sisältöön

Ulkoliikuntapaikat

Ulkoliikunnan riemua pääsee kokemaan laajasti Juupajoen seudulla. Meiltä löytyy ratoja Frisbeegolfin ja Parkourin harrastamiseen, erillinen lihaskuntoliikunnan omatoimirata sekä useita uimarantoja ja hiihtolatuja.

kuvassa nainen heittää frisbeekiekkoa

Juupajoella on runsaasti erilaisia ulkoliikuntapaikkoja, joissa pääsee urheilemaan, kuntoilemaan sekä viettämään toiminnallista vapaa-aikaa yksin ja ryhmässä. Juupajoelta löytyy olosuhteita ja innokkaita harrastajia monenlaisten lajien harrastamiseen. Juupajoen kunnan kirjaston liikuntavälinelainaamo tukee omatoimiliikunnan mahdollistamista.

Frisbeegolf

Frisbeegolf-rata Koulukeskuksen alueella
Koulutie 1, 35500 Korkeakoski.

Koulukeskuksen 6-väyläinen frisbeegolf -rata on kuntalaisen käytössä ympäri vuorokauden.
Ei talvikunnossapitoa.

Frisbee-kiekkoja voi lainata Juupajoen kunnankirjaston liikuntavälinelainaamosta.

Hiihtoladut

Juupajoen kunta ylläpitää useita hiihtolatuja, jotka ajetaan pääsääntöisesti yhden vuorokauden kuluessa lumisateiden loppumisesta. Runsaiden lumisateiden jälkeen kahden vuorokauden kuluessa. Juupajoen kunnan latu-urakoitsijana toimii PMM Kujala Oy(siirryt toiseen palveluun).

Korkeakoski

Koulukeskuksen 3 km latu, valaistu klo 7.00 – 22.00. Luistelulatu.
Käpylän 5 km, tasainen latu
Tollion latu

Koulukeskuksen ja Kirkonkylän koulun yhdyslatu 8 km

Kirkonkylä

Kirkonkylän koulun latu 3 km. Ylläpidetään koulun tarpeiden mukaan.

Kyläyhdistyksen ylläpitämä Kopsamon Kylälatu 10 km, lähtöpaikka Myllyn pihasta.

Kopsamo – Hirvijärvi latu (yksityinen ylläpito)

Jääkiekkokaukalot

Korkeakosken kaukalo
Koulutie 1, 35500 Korkeakoski

Jääkiekkokaukalo liikuntahallilla on vapaassa vapaassa käytössä kaikkina viikonpäivinä lukuun ottamatta koulukeskuksen liikuntatunteja. Luistelukentät tyhjennetään lumesta koneellisesti (myös viikonloppuisin) kun lumimäärä on reilu 3 senttiä.

Kirkonkylän kaukalo
Aakkosentie 14, 35530 Juupajoki

Pallokenttä

Koulutie 1
35500 Korkeakoski

Seurat ja yhdistykset voivat halutessaan varata kentälle oman harjoitteluvuoron. Edellytyksenä, että seurassa pelaa juupajokelaisia. Muina aikoina kenttä on kaikkien kuntalaisten vapaassa käytössä ilman vuoroja.

Lisätietoja

Parkour-kenttä

Koulupäivien aikana koulun sisäpiha on välituntisin ensisijaisesti yläkoululaisten käytössä. Muutoin parkour -harjoitusrata on kaikkien kuntalaisten käytössä kaikkina vuorokaudenaikoina ilman varattuja vuoroja. Kentällä ei ole talvikunnossapitoa.

Harjoittelu parkourkentällä tapahtuu omalla vastuulla. Suosittelemme suojavarusteiden käyttöä. Kentän laidalta löytyy harjoitusohjeita ja turvallisuussäädökset.

Pururata & Pistefit-rata

Koulutie 1
35500 Korkeakoski

Pururadan pituus on 3 kilometriä, lähtö- ja päätepiste koulukeskuksen urheilukentän laidalta. Pururadan yhteydessä on mahdollisuus harrastaa myös lihaskuntoilua ja liikehallintaa PisteFit-radan opaskylttien ohjeita seuraamalla. Lihaskuntoliikkeet opastavat harjoitteluun kuntolenkin lomassa noin 300 – 400 -metrin välein. Jokaisella kuudella pisteellä on kaksi liikesuoritusta.

Lisätietoja kunnan liikuntapalveluista