Siirry sisältöön

Lähitoritoimintaa Juupajoella

Kaikille avoimilla lähitoreilla voit esimerkiksi viettää aikaa, tavata muita, osallistua ryhmätoimintaan ja tapahtumiin. Toimintaa ja tapahtumia järjestetään yhteistyössä kuntien, järjestöjen ja muiden kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Voit olla mukana ideoimassa mielekästä toimintaa ja osallistua sen toteuttamiseen yhdessä muiden lähitorilla kävijöiden kanssa.

Koivuja talvella

Kunnan tärkeimpiä tehtäviä on tukea ja edistää kuntalaisten hyvinvointia monilla eri tavoilla. Sote-palveluiden siirryttyä hyvinvointialueille kunta tarjoaa lakisääteisten peruspalveluiden lisäksi paljon erilaista toimintaa, joka tuottaa hyvinvointia. Yhteistyössä hyvinvointialueen kanssa kunta voi järjestää Lähitoritoimintaa, joka rakentuu käyttäjien tarpeiden ja toiveidenkin mukaan.

Lähitorilta saat esimerkiksi henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta mm. ikääntyneiden ja vammaisten palveluihin sekä muihin arkea askarruttaviin kysymyksiisi. Toiminnan tavoitteena on edistää itsenäistä ja mielekästä elämää sekä kotona asumista tarjoten tietoa ja osallisuutta arjen tueksi. Yksinäisyyden vähentäminen on yksi keskeinen tehtävä.

Neuvonta ja ohjaus voivat sisältää tietoa esimerkiksi hyvinvointialueen palveluista, asumisen vaihtoehdoista, Kelan etuuksista, harrastusmahdollisuuksista sekä järjestöjen ja yksityisten yritysten palveluista ja toiminnasta. Lähitoreilla työntekijät ovat apunasi esimerkiksi erilaisten hakemusten ja lomakkeiden täyttämisessä.

Perjantai-klubi Vapaa-aikatalolla

Tammikuussa kunta aloittaa kevään ajan kestävän pilotin yhteistyössä Mäntänvuoren Terveyden kanssa. Pilotti on nimetty Perjantai-klubiksi. Klubitoiminta on tarkoitettu kaikille, jotka kokevat tarvitsevansa mielekästä sisältöä arkeensa, seuraa, ehkäpä tukea sekä tarvittaessa apua. Apua saa vaikkapa lomakkeiden täyttämisessä tai sähköisten palveluiden käyttämisessä.

Perjantai-klubi kokoontuu nimensä mukaisesti kerran kuussa perjantaisin. Klubi on avoinna klo 9-13, ja sinne voi tulla ihan koko aamupäiväksi tai vai piipahtamaan. Perjantai-klubille ei ole ikärajaa, toimintaan voi osallistua esimerkiksi työttömät, ikäihmiset jne. Etukäteisilmoittautumista ei tarvita.

Klubiemäntinä toimivat kunnan vapaa-aikakoordinaattori Moona Räty, hyvinvointijohtaja Anne Tuovila sekä Mäntänvuoren Terveyden palveluneuvoja Jaana Hytönen.

Lähitoritoiminta Toivontuvalla

Palveluneuvoja Jaana Hytönen on läsnä kerran kuussa torstaisin Toivontuvalla. Häneltä saat saat henkilökohtaista neuvontaa ja ohjausta erityisesti ikääntyneiden ja vammaisten palveluihin sekä muihin arkea askarruttaviin kysymyksiin. Toiminnan tavoitteena on edistää itsenäistä ja mielekästä elämää sekä kotona asumista tarjoten tietoa ja osallisuutta arjen tueksi.

Aukioloajat ja yhteystiedot