Siirry sisältöön

Juupajoen päiväkoti

Juupajoen päiväkoti on pieni ja yhteisöllinen päiväkoti luonnon helmassa. Päiväkodissa tarjotaan varhaiskasvatuspalveluita lapsen hoidon tarpeen mukaisesti.

Tervetuloa Juupajoen päiväkotiin!

Juupajoen päiväkodissa tarjotaan opetusta, kasvatusta ja hoitoa kolmessa eri ryhmässä. Ryhmät tekevät tiiviistä yhteistyötä päivittäin, ja kuukausittain järjestetään yhteistä koko talon toimintaa.

Lapsia päiväkodissa on noin 45. Henkilöstöä päiväkodissa on yhteensä yhdeksän, joista kolme varhaiskasvatuksen opettajaa ja kuusi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa. 

Päiväkodin aukioloaika määräytyy lasten hoitoaikojen mukaan. Pääsääntöisesti päiväkoti on auki klo 6.00-17.00. Mikäli lapsi tarvitsee hoitoa aukioloajan ulkopuolella, siitä sovitaan erikseen vuorohoidon käytänteiden mukaisesti. Vuorohoitoa tarjotaan vain vanhempien työstä tai opiskelusta johtuvasta syystä. 

Päiväkodin ryhmät

Juupajoen päiväkodissa lasten opetusta, kasvatusta ja hoitoa kolmessa tarjotaan kolmessa eri ryhmässä eli Nalleissa, Mesikämmenissä ja Metsämuppeleissa.

0-3-vuotiaat Nallet

Nalleilla tärkeää on lämmin vuorovaikutus ja kiireetön kohtaaminen. Toiminnan keskiössä on leikki, jonka kautta opetellaan erilaisia arjen asioita ja esimerkiksi tunne- ja vuorovaikutustaitoja. Päivissä toistuvat selkeät rutiinit. Tutut aikuiset luovat lapselle turvallisen oppimisympäristön kasvaa ja oppia uutta. Lapset ja perheet kohdataan sensitiivisesti ja yksilöllisesti. Yhteistyö perheiden kanssa on päivittäistä.


3-6 -vuotiaat Mesikämmenet

Mesikämmenillä on innokkaita oppijoita ja toimijoita. Lapset jaetaan aina toimikauden alussa pienryhmiin, joita tarvittaessa muutetaan. Pienryhmissä muun muassa liikutaan, taitellaan, musisoidaan ja retkeillään. Jokainen lapsi kohdataan yksilönä. Lasten tarpeita ja toiveita kuunnellaan sensitiivisesti turvallisessa kasvu- ja oppimisympäristössä.


3-5 vuotiaat Metsämuppelit

Metsämuppelit ovat päiväkodin metsäpienryhmä. He toimivat lähes joka päivä aamupäivisin metsässä syöden siellä myös lounaan. Metsäryhmän toiminta pitää sisällään paljon tutkimista, ihmettelyä ja luonnossa oppimista leikkien yhdessä toisten lasten ja aikuisten kanssa. Lasten toiveet ja mielenkiinnonkohteet ovat toiminnan perustana. Ryhmän toiminta on kiireetöntä ja joustavaa.

Metsäryhmä toimii pääsääntöisesti Juupajoen rotkon esteettömän laavun ympäristössä ja Perhetupa Metsätähdessä (Kiertotie 5, Korkeakoski). Koulujen loma-aikoihin ajoitetaan päiväkodinkin henkilöstön lomat, joten tällöin metsäryhmän toimintaa siirretään päiväkodille. 

Metsäryhmän toimintaa voit seurata myös Metsämuppeleiden omasta blogista Peda.netissä(siirryt toiseen palveluun)

Yhteystiedot

Juupajoen päiväkoti, Pikkutie 4, 35500 Korkeakoski

Henkilökunnan sähköpostit: etunimi.sukunimi@juupajoki.fi