Siirry sisältöön

Tontin ostaminen

Näin varaat ja ostat tontin

Tonttien hinta

Kunnan omistamien omakotitonttien hinnat ovat 2 €/neliö puustoineen.

Kunnallistekniset maksut määräytyvät erikseen.

Tontteihin liittyvä lisämaan myyntihinta on 4 €/neliö puustoineen. Ostohinnan lisäksi ostajan velvollisuutena on maksaa tontin lainhuudatus- ja lohkomiskustannukset, varainsiirtoveron sekä kaupanvahvistajan palkkion.

Ostaja sitoutuu rakentamaan kolmen vuoden kuluessa kauppakirjan allekirjoittamisesta lukien tontille asemakaavan, rakennusjärjestyksen ja hyväksyttyjen piirustusten mukaisen asuinrakennuksen. Kunta/tekninen johtaja voi hakemuksesta pätevästä syystä pidentää mainittua määräaikaa.

Pääset heti asumaan – edullisesti

Uuden omakotitalon rakentaja voi asua kunnan omistamassa vuokra-asunnossa 6 kk maksamalla vain puolet vuokrasta. Vuokra-asuntoja on rivi- ja kerrostaloissa. Alle 30-vuotiaiden vuokratakuusta kunnan hallitsemissa kiinteistöissä vastaa kunta.

Varaus

Vapaan tontin voi varata yhdeksi vuodeksi. Mikäli varaaja ei vuoden aikana osta kyseistä tonttia, poistetaan tontti automaattisesti varausluettelosta ja lisätään vapaisiin tontteihin. Varatulla tontilla ei saa tehdä maanmuokkauksia, puunkaatoja tai muita toimenpiteitä lukuun ottamatta maaperäolosuhteiden selvittämiseksi tehtäviä kairauksia. Kairausten suorittamisesta tulee aina ilmoittaa kuntaan.

Hakemukset

Ota yhteyttä