Siirry sisältöön

Yksityistiet

Yksityistiet ovat tärkeä osa Suomen tieverkkoa ja liikennejärjestelmää

Yksityistie on tie, joka sijaitsee asemakaava-alueen ulkopuolella eikä ole maantie. Yksityistien omistavat osakkaat eli jokainen yksityistien varrella asuva on osakkaana omistamansa kiinteistön kulkuyhteyden tiessä, riippumatta siitä onko tielle perustettu virallista tiekuntaa tai ei. Yksityistielain mukaan yksityistien tienpitäjinä toimivat tieosakkaat ja he yhdessä huolehtivat tiestä.

Juupajoen kunta myöntää vuosittain avustuksia yksityisteiden kunnossapitoon. Kunnossapitoavustukset ovat vuosittain haettavissa maalis- huhtikuussa. Kunnossapitoavustuksen määräytymisperusteista ja tieavustuksista päätökset tekee rakennus- ja ympäristölautakunta.

Neuvontaa ja koulutusta

Suomen Tieyhdistys on yleishyödyllinen tie- ja liikennealan etu-, yhteistyö- ja asiantuntijajärjestö. Yhdistyksen toiminta kattaa tieliikenteen ja sen väylät eli maantiet, yksityiset tiet ja kadut.Yhdistyksen jäseninä on tällä hetkellä noin sata kaupunkia ja kuntaa. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta ja sen jäsenyydestä www.tieyhdistys.fi(siirryt toiseen palveluun)

Tieyhdistys järjestää joka toinen vuosi Yksityistiepäiviä eri puolilla maata. Yhdistys voi tilauksesta järjestää rajoitetusti myös seudullisia tai kuntakohtaisia koulutustilaisuuksia yksityistieasioissa.

Yksityistieasioita hoitaa