Siirry sisältöön

Kunnossapito ja valaistus

Tekninen toimi

Tekninen toimi palvelee kuntalaisia pitämällä kunnan kadut ja omistamiensa kiinteistöjen piha-alueet kunnossa. Turvalliset ja siistit kadut ovat osa viihtyisää kuntaamme.

Yleisten teiden kunnossapidosta vastaa Pirkanmaan ELY-keskus:

Fintraffikin Tienkäyttäjän linja

Fintrafficin Tienkäyttäjän linja, 24 h, puh 0200 2100 

Tienkäyttäjän linjalle kuuluvia ilmoituksia ovat akuutit tieliikennettä vaarantavat asiat valtion tieverkolla. Tällaisia akuutteja asioita ovat esimerkiksi tiellä oleva vesi tai tielle kaatunut puu, jotka estävät normaalin tienkäytön. Tienkäyttäjän linjalle on mahdollista soittaa myös 112 Suomi -sovelluksen kautta, jolloin soittajan sijaintitieto välittyy puhelun mukana.

Ilmoittajilta pyydetään tarkka tieto ongelman sijaintipaikasta ja yhteystiedot. Tieliikennekeskuksen päivystäjä välittää ilmoitukset alueurakoitsijalle, joka päättää tarvittavista toimenpiteistä tielle asetettujen laatuvaatimusten perusteella. Ilmoitus ei ole työtilaus.

Fintraffikin Palauteväylä.fi sivustolla(siirryt toiseen palveluun) voi antaa palautetta tai tehdä ehdotuksia maanteihin, rata- ja vesiväyliin liittyen (valtion omistamat väylät).

Kevyenliikenteen väylät

Ely-keskus vastaa myös kevyenliikenteen väylien kesä- ja talvikunnossapidosta, lukuunottamatta Rotkopolkua minkä kunnossapidosta vastaa kunta.

Yksityisteiden kunnossapidosta vastaa kunkin yksityistien tienhoitokunta.

Kesäkunnossapito

Kesäkunnossapitotöihin kuuluu mm. seuraavia tehtäviä

Talvikunnossapito

Talvikunnossapitotöihin kuuluu mm. seuraavia tehtäviä

Tie- ja katuvalaistuksen kunnossapito

Juupajoen kunta vastaa kunnan alueella valaisimista kaduilla, teillä ja puistoissa.

Lisätietoja antaa