Siirry sisältöön

Mikä lasten mielestä on tärkeintä, kun ratkotaan pienenevien koulujen haasteita?

Juupajoen kunta selvittää opetustoimen kehittämisen vaihtoehtoja. Väestön määrän väheneminen ja syntyvyyden lasku vaikuttavat varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen järjestämiseen lähes kaikissa Suomen kunnissa, myös Juupajoella. Selvityksen tavoitteena on löytää Juupajoelle sopivia ratkaisuja ja ideoita varhaiskasvatuksen ja perusopetuksen sekä muiden sivistyspalveluiden järjestämiseen. Juupajoen kumppanina selvityksen laatimisessa toimii Aluekehittämisen konsulttitoimisto MDI, joka on osa FCG:tä.

Osana selvityksen laadintaa järjestettiin koululaisille mahdollisuus päästä sanomaan mielipiteensä koulun tulevaisuudesta Juupajoella. Tämä toteutettiin Skididialogin avulla. Skididialogi kokoaa samaan rinkiin lapset, nuoret ja heidän parissaan toimivat ja asioista päättävät aikuiset. Skididialogilla rakennetaan yhteistä ymmärrystä lasten, nuorten ja aikuisten välillä tuomalla heidät yhteisen dialogin äärelle käymään yhteiskunnallista keskustelua tasavertaisesti.

Skididialogiin osallistuneet lapset ovat oppilaskunnan sekä nuorisovaltuuston jäseniä. Kuntaa edustivat rehtori Lea Nurminen ja hyvinvointijohtaja Anne Tuovila ja päättäjiä puolestaan edustivat valtuutetut Jutta Kaarema sekä Tarja Karvinen.

MDI:n sivuilta pääset lukemaan blogikirjoituksen siitä, mikä on juupajokelaisten lasten mielestä tärkeää, kun ratkotaan pienenevien koulujen haasteita.

Tästä MDI:n sivulle(siirryt toiseen palveluun)