Siirry sisältöön

Matkailutoimija/yrittäjä – tule verkostoitumaan ja kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja metsämatkailun kehittämisestä

Ilmakuva Juupajoen Korkeakoskelta. Juna-rata ylittää Tehtaanjärven metsäisessä maisemassa Korkeakoskella.

Tapahtuman lisätiedot ja ilmoittautumisohje (ilmoittautuminen 13.5. mennessä) löytyvät tämän julkaisun loppupuolelta. Sitä ennen taustoittavaa tietoa Matkalla metsän sydämessä -hankkeesta, johon tapahtuma liittyy:

Juupajoki, Mänttä-​Vilppula, Ruovesi ja Virrat sekä Keuruu ovat pitkään tehneet alueen matkailumarkkinoinnin yhteistyötä Matkalla Suomen Sydämessä -​verkostossa. Nyt yhteistyötä vahvistetaan kohdennetulla Matkalla Metsän Sydämessä -​hankkeella. Hanketta hallinnoi Mänttä-​Vilppulan kaupunki.

Matkalla metsän sydämessä – mitä ja miksi?

Matkalla Metsän Sydämessä on viiden edellä mainitun kunta-​alueen yhteishanke. Hanke on saanut EU:n maaseuturahaston ja Leader PoKo ry:n rahoituksen vuosille 2024–2025. Uusi metsäteemainen hanke vahvistaa toimijoiden metsämatkailun kytkentää, mikä koetaan luontevana erottautumismahdollisuutena kansainvälisten matkailijoiden houkuttelussa alueelle.

Suomen metsät kiinnostavat niin kotimaisia kuin ulkomaisia matkailijoita ja kysyntä luontomatkailu-​kohteille kasvaa koko ajan. Kansainvälisten matkailijoiden tavoitteleminen ei sulje pois mielenkiintoisen viestin välittämistä myös kotimaan matkailijoille. Sydän-​alueella on niin metsiä kuin kansallispuistojakin, mutta niiden tueksi tarvitaan myös riittävän monipuolista palvelutarjontaa. Hankkeen avulla pystytään rakentamaan tehokkaita toimintamalleja sekä lisäämään palveluiden ja matkakohteiden näkyvyyttä sekä kotimaisessa että kansainvälisessä markkinoinnissa.

Miten hanke etenee?

Matkalla Metsän Sydämessä -​hankkeen ensimmäinen vaihe on uudenlaisen metsämatkailu-​verkoston luominen. Kokoamme yhteen eri tavoin metsään liittyvien matkailupalveluiden kehittämisestä kiinnostuneet alueen toimijat ja matkailukohteet.

Yhteys metsään voi olla moninainen, joten muutkin kuin matkailualan toimijat ovat tervetulleita, mikäli tarjonnan sisältö liittyy metsään ja voidaan tuotteistaa matkailijoille.

Hankkeen toimenpidekokonaisuudet

Miten verkoston toimintaan voi osallistua?

Tutustu verkostoon ja hankesivustoon Visit heart Finland -​sivustolla (siirryt toiseen palveluun)

Verkostoon otetaan toimijoita mukaan toukokuun loppuun asti. Pääset mukaan täyttämällä ja allekirjoittamalla sitovan hankesopimuksen, joilla yritys ilmaisee tahtonsa osallistua hankkeeseen. Yrityksen/toimijan osallistumisosuus on 350 €/vuosi. Hankkeeseen voi ilmoittautua tästä linkistä(siirryt toiseen palveluun).
Sopimuksia otetaan vastaan pe 31.5.2024 asti.

Lisätietoja saat hanketta koordinoivalta Anni Inkiläiseltä,
p. +358 44 300 2345 tai anni.inkilainen@taidekaupunki.fi

Tai tule mukaan kaikille avoimeen verkoston ensimmäiseen tilaisuuteen 28.5. 2024 inspiroitumaan ja kuulemaan lisää syitä, miksi lähteä mukaan.

Tule kuulolle kaikille avoimeen tilaisuuteen 28.5. Hyytiälän metsäasemalle Juupajoelle

Verkostoon mukaan jo lähteneiden tai mukaan vielä mielivien ensimmäinen yhteistilaisuus järjestetään 28.5.2024 Juupajoella, Hyytiälän metsäasemalla klo 17.15 alkaen.

Tapaamisessa kokoonnumme verkostoitumaan ja kuulemaan asiantuntijapuheenvuoroja metsämatkailun kehittämisestä sekä hankkeen tulevista toimenpiteistä.

Tilaisuus on avoin kaikille kiinnostuneille. Järjestelyjen vuoksi pyydämme ilmoittautumaan viimeistään 13.5. tästä linkistä. (siirryt toiseen palveluun)

Tervetuloa mukaan metsämatkailuverkostoon!

Lisätiedot:

Anni Inkiläinen
Matkailukoordinaattori
Mänttä-​Vilppulan kaupunki
p. +358 44 300 2345
anni.inkilainen@taidekaupunki.fi

Mervi Kinnunen
Viestintä-​ ja markkinointikoordinaattori
Juupajoen kunta
p. +358 44 413 8240
mervi.kinnunen@juupajoki.fi