Siirry sisältöön

Kylien kaiut -tarinateatteri

Kallenaution kestikievarin avajaisviikonloppuna 21.5.2023 klo 13 nähdään musiikki- ja tarinateatteriesitys "Kylien kaiut". Esiintyjät jututtavat ja haastattelevat paikalla olevaa yleisöä kertomaan tarinoita, ajatuksia ja musiikkitoiveita omasta kotikunnastaan. Näistä tarinoista esiintyjät koostavat tunnin mittaisen teatteriesityksen seuraavaan "kylään" vietäväksi.

Kallenaution kestikievarin avajaisviikonloppuna 21.5.2023 klo 13 nähdään musiikki- ja tarinateatteriesitys “Kylien kaiut”. Esiintyjät jututtavat ja haastattelevat paikalla olevaa yleisöä kertomaan tarinoita, ajatuksia ja musiikkitoiveita omasta kotikunnastaan. Näistä tarinoista esiintyjät improvisoivat lyhyitä esityksiä yleisön nähtäväksi.

Lopulta yksittäisistä improvisoiduista hetkistä syntyy kokonaisuus ja tämä esitys jatkaa matkaansa seuraavaan “kylään” vietäväksi. Tarinoista rakennetut esitykset toimivat siis eräänlaisena viestikapulana maakuntien ja paikkakuntien välillä.

Juupajoelle tuodaan terveiset Rautalammen kunnasta ja Kallenautiossa paikallaolevan yleisön ajatukset ja musiikkiterveiset lähetetään teatteri- ja musiikkinäytelmän muodossa Pirkkalaan Reipin museolle, joka esitetään Reipin museolla sunnuntaina 4.6.

Esityksen toteuttavat teatteriryhmä Raisa Vattulainen, Jukka Virtala sekä Seija Hurskainen. Virtala on monialainen teatterintaitaja, Hurskainen on musiikkiterapeutti ja Vattulainen on näyttelijä, joka on ollut monissa tunnetuissa kotimaisissa uudelleenfilmatisoinneissa, mm. Pitkäjärveläiset, Niskavuoren naiset ja Täällä Pohjantähden alla.

Esitys kiertää Pohjois-Savon ja Pirkanmaan kuntia ja on saanut rahoituksen Suomen kulttuurirahaston Pohjois-Savon ja Pirkanmaan rahastosta sekä Taiteen edistämiskeskus Pohjois-Savolta. Yhteistyökumppaneina Juupajoen esityksessä ovat Juupajoen kunta sekä Pirkanmaan maakuntamuseo.

Vapaa pääsy.

Lisätiedot: Juupajoki-seura
www.kallenautio.com(siirryt toiseen palveluun)