Siirry sisältöön

Juupajoen maaseutuseura 120 vuotta – tervetuloa synttäreille!

Juupajoen maaseutuseura täyttää tänä syksynä 120 vuotta. Syntymäpäivää juhlitaan kaikille avoimessa tapahtumassa sunnuntaina 29.10.2023. Ohjelmaa on luvassa pari tuntia, piipahda käymään, tapaamaan tuttuja tai nauti pidempäänkin!

Paikkana Suomela, Kopsamontie 254 35540 Juupajoki
Järjestäjänä Juupajoen maaseutuseura
Vapaa pääsy.

Maaseutuseuran tiedote 8/2023

Uutta virtaa 120-vuotiaalle

Juupajoen maamiesseura täyttää tänä syksynä 120 vuotta. Juhlan kunniaksi seura päätti tehdä ryhtiliikkeen. Maamiesseuran nimi muutettiin Maaseutuseuraksi. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että seuran toimintaan ovat tervetulleita mukaan kaikki, niin naiset kuin miehet. Maaseutuseuran tarkoituksena on koota maaseutuhenkiset ihmiset yhteistoimintaan asuinyhteisönsä hyväksi. Toivomme, että meitä yhdistää kiinnostus maaseudun elämään sekä elävä ja hyvinvoiva maaseutu.

Juupajoen maaseutuseuran juuret ulottuvat viime vuosituhannen alkuun. Silloin maatalous otti pitkiä kehittymisen harppauksia. Neuvontajärjestö, johon maamiesseura kuuluu, levitti tehokkaasti uutta tietoa yhdistystoiminnan kautta. Juupajoen maamiesseuran alla toimi ja toimii osin vieläkin maa- ja kotitalousnaiset sekä Juupajoen hevosystäväin seura. Tänäkin päivänä yhdessä oleminen ja oppiminen on maaseutuseuran perustoimintaa. Sen tarkoitus on ylläpitää ja edistää jäsentensä yhteenkuuluvuutta, yhteisöllisyyttä ja hyvinvointia.

Tervetuloa mukaan, aloitetaan juhlimalla lokakuussa!

Toimivalla yhdistyksellä pitää olla houkuttelevaa toimintaa. Juupajoen maaseutuseuran suunnitelmissa on järjestää erilaisia kursseja ja tapahtumia. Luvassa on muun muassa tulisteluruokakurssia ja keväällä opetellaan omenapuiden leikkausta.

Luonnollisesti merkittävää seuran ikää pitää juhlia. Sunnuntaina 29. päivä lokakuuta seura kutsuu kaikki kiinnostuneet mukaan 120-vuotisjuhliin Suomelaan. Ohjelmaa on pari-kolme tuntia, paikalle voi tulla piipahtamaan, tapaamaan tuttuja tai nauttia pidempäänkin. Tarjolla on juupajokelaisia sadonkorjuumakuja napostelupöydästä. Ohjelmaa on tarjolla haastevisailusta historiikkiin ja musiikkiesityksiin. Ja Anitta Iso A:kin pyörähtää sanalla.

Juhlatapahtumassa on myös mahdollisuus liittyä seuran jäseneksi ja esittää toimintatoiveita. Jatkossa toiminta on suunnattu pääasiassa seuran jäsenille. Jäsenmaksu on aina pidetty maltillisena, se on 15 euroa vuodessa. Jäseniksi ovat tervetulleita niin Juupajoen kunnan alueella asuvat vakituiset asukkaat kuin myös kesäänsä Juupajoella viettävät sekä myös kaikki muut, jotka tuntevat palan Juupajoen maaseutua sydänalassaan.

Lisätietoja:

Juupajoen maamiesseura

puheenjohtaja Esko Välttilä p. 040 8245288

sihteeri Jutta Ahro, jutta.ahro@gmail.com p. 044 3366762

Facebook: Juupajoen maaseutuseura