Hyppää sisältöön
koulukeskus.jpg
Copyright 2022 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Yksityistie on tie, joka sijaitsee asemakaava-alueen ulkopuolella eikä ole maantie. Yksityistien omistavat osakkaat eli jokainen yksityistien varrella asuva on osakkaana omistamansa kiinteistön kulkuyhteyden tiessä, riippumatta siitä onko tielle perustettu virallista tiekuntaa tai ei. Yksityistielain mukaan yksityistien tienpitäjinä toimivat tieosakkaat ja he yhdessä huolehtivat tiestä.

Kunnat huolehtivat yksityistielain mukaisesti tielautakunnan tehtävistä. Yksityisteiden rakentamisen, ylläpidon ja hoidon avustaminen on kunnille harkinnanvarainen tehtävä. Juupajoen  kunnassa yksityistielain mukaisista tehtävistä vastaa viranomaislautakunta. Kunnan alueella on kunnanavustuksen piirissä olevia yksityisteitä 43 kpl, yhteensä 83 km. Näistä kunnossapitoavustusta on hakenut 38 kpl.

Yksityistieasioita kunnassa hoitaa
Tekninen johtaja Pekka Maasilta
0400 131174
Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Neuvontaa ja koulutusta

Suomen Tieyhdistys on yleishyödyllinen tie- ja liikennealan etu-, yhteistyö- ja asiantuntijajärjestö. Yhdistyksen toiminta kattaa tieliikenteen ja sen väylät eli maantiet, yksityiset tiet ja kadut.Yhdistyksen jäseninä on tällä hetkellä noin sata kaupunkia ja kuntaa. Lisätietoja yhdistyksen toiminnasta ja sen jäsenyydestä www.tieyhdistys.fi

Tieyhdistys järjestää joka toinen vuosi Yksityistiepäiviä eri puolilla maata. Yhdistys voi tilauksesta järjestää rajoitetusti myös seudullisia tai kuntakohtaisia koulutustilaisuuksia yksityistieasioissa.

Tieyhdistyksen yhteystiedot:

Suomen Tieyhdistys
Sentnerikuja 2, 00440 Helsinki
Puh. 020 786 1000
Toimitusjohtaja Nina Raitanen
Erityisasiantuntija Jaakko Rahja
Sähköpostit: Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.
www.tieyhdistys.fi

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00