Hyppää sisältöön
koulukeskus.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Väljän, edullisen ja turvallisen asumisen maaseutukunta

Juupajoki on kaikilta osiltaan väljän, edullisen ja ennen kaikkea turvallisen asumisen maaseutukunta Ylä-Pirkanmaalla. Meiltä on hyvät työssäkäynti- ja asiointiyhteydet maakuntakeskus Tampereen seudulle sekä ympäristökuntiin Orivedelle, Mänttä-Vilppulaan, Ruovedelle ja Jämsän seudulle. Kuntamme on pieni (noin 2 000 asukasta), mutta tarjoamme asukkaillemme toimivat peruspalvelut ihmisläheisesti ilman suurta byrokratiaa ja raskaita hallintoportaita.

Juupajoen merkittävimmät työnantajat ovat puolustusvoimain kaluston kunnossapitoon erikoistuneen Millog Oy:n Lylyn toimipiste sekä UPM:n Korkeakosken saha ja JPJ Wood Oy:n saha. Kunnan työpaikkaomavaraisuus on korkea, ja "Pikku-Pohjanmaaksikin" kutsutulta Juupajoelta löytyy runsaasti yritystoimintaa erityisesti kone-, maansiirto-, rakennus- ja palvelualoilla. Lisäksi kunta on tunnettu Helsingin yliopiston Hyytiälän metsä- ja ilmastontutkimusasemasta ja perinteikkäästä Kallenaution Kievarista.

Juupajoki on uudistuva, ennakkoluuloton ja rohkeasti eteenpäin katsova kunta

Juupajoella on järjestetty sosiaali- ja terveyspalvelut jo vuodesta 2014 lähtien yksityisen kumppanin Pihlajalinna Terveys Oy:n tuottamana. Lähipalvelut ovatkin hyvin saatavilla Korkeakoskella sijaitsevalla omalla terveysasemallamme ilman turhia jonoja. Erityispalvelujen osalta kuntalaisille on tarpeen mukaan tarjolla useita eri vaihtoehtosuuntia esimerkiksi Mänttä-Vilppulaan, Kangasalle ja Jämsään.

Kuntalaisten hyvinvointi on meille tärkeä asia

Siksi olemmekin panostaneet Juupajoen liikuntapaikkoihin. Korkeakosken Koulukeskuksen yhteydessä sijaitsee liikuntahalli ja kuntosali. Koulukeskuksen pihapiirissä sijaitsee myös frisbeegolf-rata.

Kopsamon kylässä sijaitsevalla valtakunnallisella perinnemaisema-alueeella on kyläkaava. Kyläkaavan myötä leppoisasta ja mukavasta omakotiasumisesta kiinnostuneille on tarjolla kymmeniä tilavia rakennuspaikkoja, 3 000 - 5 000 neliömetriä, viehättävässä maalaismaisemassa mutkattomien lähipalvelujen äärellä.

Tervetuloa asumaan, yrittämään ja viihtymään perusvarmassa ja lämminhenkisessä kunnassamme!

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00