Hyppää sisältöön
mustikanraakileet.jpg
Copyright 2023 - Juupajoki -logo, linkki etusivulle

Iäkkäiden neljännet koronarokotukset etenevät Mänttä-Vilppulassa ja Juupajoella. Olemme kuitenkin jonkin verran kansallisesta rokotustahdista jäljessä ja Pirkanmaan kuntien välillä on huomattavia eroja rokotuskattavuuksissa. Mäntänvuoren Terveyden johtava lääkäri Olli Pajunen haluaa muistuttaa, ettei koronapandemia ole suinkaan vielä ohi, sillä THL on antanut jo suosituksen myös viidensistä rokotteista.

Neljänsillä rokoteannoksilla pyritään ennen kaikkea ehkäisemään iäkkäiden sairaalahoitoa ja vähentämään koronaan liittyviä kuolemia, jotka ovat valtakunnallisesti voimakkaassa kasvussa. Ylen uutisoinnin mukaan kevään aikana koronaan on menehtynyt jopa yli 200 henkilöä viikossa. Koronaviruksen kohdalla on edelleen kyse vakavasta taudista, virus kiertää edelleen väestössä ja on vaarallinen riskiryhmiin kuuluville. Lisätietoja: YLE

THL:n suosituksen mukaan neljänsiä rokoteannoksia on annettu kaikille yli 70-vuotiaille kotihoidon tai omaishoidon piirissä oleville ja muille 70 vuotta täyttäneille, jotka eivät selviä yksin kotona, lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluville 70–79-vuotiaille, sekä 80 vuotta täyttäneille ja iäkkäiden hoivakodeissa asuville sekä voimakkaasti immuunipuutteisille yli 12-vuotiaille.

Mänttä-Vilppulassa neljännen rokoteannoksen 80+ -vuotiaista on saanut 51,9%, 75-79 -vuotiaista 9% ja 70-74 -vuotiaista 3,9%. Juupajoella neljännen rokoteannoksen 80+ -vuotiaista on saanut 44,5%, 75-79 -vuotiaista 19,8% ja 70-74 -vuotiaista 10,6%.

Oman kunnan rokotustilannetta neljänsien annosten osalta pääsee tarkastelemaan: Koronarokotukset suomessa

Neljännet rokotukset etenevät seuraavissa ryhmissä:

· lääketieteellisiin riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 70–79-vuotiaat
· iäkkäille eli 70 vuotta täyttäneille, jotka ovat joko koti- tai omaishoidon piirissä tai jotka eivät selviä yksin kotona
· 80 vuotta täyttäneille
· iäkkäiden hoivakodeissa asuville
· 12 vuotta täyttäneille voimakkaasti immuunipuutteisille

Katso täältä ketkä kuuluvat vakavan COVID-19-taudin riskiryhmiin

Neljäs annos voidaan antaa, kun kolmannesta annoksesta on kulunut kolme kuukautta. Koronataudin sairastanut, kaksi rokoeannosta saanut voi ottaa neljännen annoksen, kun sairastetusta taudista tai edellisestä rokoteannoksesta on kulunut kolme kuukautta. Koronataudin sairastanut ja kolme rokoteannosta saanut ei tarvitse neljättä rokoteannosta, sillä sairastettu tauti vastaa yhtä rokoteannosta.

Lisätietoja: THL, Oma koronarokotus: miten, miksi ja milloin?

THL, sopivatko koronarokotteet kaikille?

Rokotusajanvaraus
Rokotuksia annetaan ajanvarauksella terveysasemilla.

Varaa rokotusaika itsellesi tai läheisellesi sähköisesti verkkoajanvarauksesta, pääset sinne klikkaamalla tästä

Mäntänvuoren Terveyden alkuperäisen tiedotteen voit lukea täältä. Tiedotteesta löydät ohjeet myös puhelin- ja sähköpostiajanvaraukseen.

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00

1

juupajoki vaakunaJuupajoen kunta

Koskitie 50
35500 Korkeakoski

3

Kunnanviraston aukioloajat
ma 9.00 - 16.00
ti - pe 9.00 - 15.00